La mulți ani, Majestate!


    Astăzi este ziua ta Mărite Rege Mihai I al românilor. Te-ai născut între vlăstare regală la aproape trei ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, 1 decembrie 1918. În ziua de 25 octombrie a anului 1921 ai văzut deja lumina vieții din România păstrând unitatea țării tale. Devenind rege în ziua de 20 iulie a anului 1927 până în ziua de 8 iunie 1930 ai învățat responsabilitatea funcției încă de la aproape șase ani chiar dacă ai fost înlocuit de o regenta regală. După revenirea tatălui tău, Carol al II-lea, ai preferat ca să cunoști toate ținuturile țării tale promovându-i tradițiile și iubind locuitorii acestei țări mai mult decât s-au iubit ei pe ei. În ziua de 6 septembrie a anului 1940, ai preluat din nou funcția de rege după abdicarea tatălui tău într-un moment deosebit de greu. Cu un curaj admirabil ai condus România pentru a-și recupera teritoriile pierdute în fața Uniunii Sovietice, Basarabia și Nordul Bucovinei în zilele de 26-28 iunie 1940, a Ungariei, prin sfâșierea Transilvaniei de la Dictatul de la Viena din ziua de 30 august a anului 1940. Chiar din prima zi a conducerii României, 7 septembrie 1940, ai pierdut Cadrilaterul în favoarea Bulgariei. Ca un brav român ai însuflețit poporul în momentele grele fiind o pavaza și pentru oamenii simpli. Nu ai dat înapoi când totul părea pierdut și l-ai demis pe Ion Antonescu în ziua de 23 august a anului 1944 scurtand cel de al doilea război mondial cu șase luni prin intrarea României în război alături de aliați. Te-ai luptat ca nimeni altul împotriva sovieticilor și a jocurilor conferințelor de pace aliate pentru ca România să redevină mare. Ai preferat să te sacrifici în ziua de 30 decembrie a anului 1947 pentru ca o mie de studenți care manifestau pentru tine să rămână în viață și să pleci cu foarte puține bagaje. Plecând în Elveția și peste tot în lume nu ai niciodată că ești român și nu te-ai lepădat de un stat care dorea să te uite.
Ai încercat după luna decembrie a anului 1989 să revii în țară numai că urmașii celor care te-au alungat nu te-au dorit printre noi. În anul 1992 ți-au permis să vii în București și te-am reprimit cu entuziasm pentru că din sufletul românilor de fapt nu ai plecat vreodată.
În ziua de 5 decembrie a anului 2017 la Aubonne în Elveția Te-ai dus la cele veșnice. Numai că adevărații români așa cum ai fost tu Majestate nu mor niciodată ci doar se ascund în cărțile de istorie și în sufletul poporului român pe care l-ai slujit cu credință și devotament de la prima suflare de viață până la ultima. La mulți ani Majestatii Sale regele Mihai I care astăzi împlinește 101 de ani de când trăiește în sufletul poporului român!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: