Din cutia cu amintiri: Nu m-am născut pentru a trăi în acest secol


Nu m-am născut pentru a trăi în secolul XXI unde o poveste frumoasă la un ceai cald este înlocuit de Facebook messenger. Pentru ca oamenii să știe ceea ce fac sau simt se uită la postările mele de pe Facebook sau îmi citesc blogul. De regulă nu este indicat ca să ne punem pe tapetul vieții virtuale stările noastre. Motivele pentru care nu trebuie să facem acest lucru sunt evidente și cine este interesat de viața noastră ne poate întreba. Nu sunt făcut să scriu cu sal, cf, gtg, brb sau alte prescurtări pentru că-mi place limba română scrisă corect atât cât știu și pot ca să o scriu. Nu mă regăsesc de obicei în concertele unde o persoană aduce un laptop și începe ca să bubuie. Pentru mine muzica este făcută cu instrumente muzicale și nu dând din buric sau alte părți ale corpului. Nu-mi place lipsa de respect și obrăznicia sau lipsa de caracter al secolului acestuia pentru că am fost învățat să fiu autentic, de bun simț și plin de respect. Din acest motiv nu pot să vorbesc cu fă sau alte apelative unei femei. Las în fața mea la orice rând o femeie pentru că am fost educat ca să fiu respectuos față de ele. Nu-mi place să mint și să-i copiez pe alți oameni pentru că încerc ca să fiu corect și cinstit. Din acest motiv nu mă pricep ca să fac piese de teatru și nici să fiu parșiv sau bârfitor. Am învățat că prietenia adevărată se bazează pe valori morale, spirituale și intelectuale și nu pe interese sau pe câți bani am în buzunar. Nu știu să fiu superior și cu aere pentru că fiecare carte m-a învățat că și fiecare om are povestea lui și pot ca să învăț de la ea sau el indiferent de profesie, bani sau poziție socială. În viața aceasta am învățat că numai prin muncă, seriozitate și consecvență pot ca să triumf și nu prin relații, bani sau cunoștințele părinților mei. De asemenea nu mă regăsesc în fața unui televizor sau pe internet doar butonand și nici nu-mi plac jocurile electronice pentru că am crescut cu mingea la picior, de a v-ați ascunselea și multe alte jocuri desfășurate în aer liber.
  Înainte de toate aceste aspecte am învățat ca să nu mă laud cu ceea ce știu ci să-i las pe ceilalți oameni ca să-și dea seama de cât de mult sau puțin știu. Din toate aceste motive și nu numai ele vreau ca să demisionez din acest secol și să plec într-o perioadă în care principiile morale, consecvența și munca sunt mai importante decât orice altceva pe lumea aceasta. Scriu și semnez metaforic, subsemnatul, domiciliat în România în data de astăzi la ora aceasta în deplinătatea facultăților mentale.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: