Vă rog frumos!


Vă rog frumos ca să nu adunați frunzele toamnei de pe jos. Pasiunea mea este ca să mă plimb printre ele căci doar așa pot ca să simt toamna în suflet. În sufletele oamenilor este iarnă cruntă și ger năprasnic și mie chiar îmi place toamna. Totuși dacă le adunați faceți o grămadă mare ca să mă pot tot arunca în ea de câte ori vreau ca să mă ascund de lume. Plăcerea mea este de a lua grămada frunzelor pe rând, vă rog frumos ca să nu mi-o luați, căci am nevoie ca să cunosc fiecare frunză după înfățișare. Săracele de ele vor deveni pământ nu peste mult timp și dacă nu au nume cel puțin vreau ca să le știu eu după chip. Oricum mie nu-mi par triste că s-au desprins de un copac ci mai mult pline de melancolie. Poate chiar nostalgice după un soare care este mai imbufnat zilele acestea sau după cântecul păsărilor care-și găseau umbra printre ele. Oricum ele sunt acum departe prin locuri vesele și călduroase și vă dați seama cât vor fi de triste în primăvara când vor găsi numai muguri fără frunze când vor mai trece iar pe aici. Frunzele le-au explicat frumos când a trebuit ca să plece căci ele nu vor mai fi aici atunci când se vor întoarce înaripatele în copacul lor.
  Toate acestea șoptesc frunzele prin glasul vântului de toamnă și chiar vă rog frumos oameni buni nu-mi luați încă frunzele de toamnă. Cel puțin așa ca amintire să mai rămână ceva frumos și zambaret care să mai aducă aminte de când noi oamenii eram mai fără griji și fără stres. Vă mulțumesc frumos pentru amabilitate și fie ca frumosul să mai vină tot mai des pe aici căci prea mult este ger în sufletele noastre!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: