Decalog pentru părinții elevilor de Alina Zugravu


1.Orele încep la ora 8. Fix. Orele.
Daca orele încep la ora 8 fix, elevii trebuie să fie în clasă la ora 7.50. Nu la 7.15.
2.Verificati la intrarea în școală dacă elevul are ghiozdanul și uniforma în dotare. (și mâncare, că nu avem serviciu de catering matinal).

 1. Etichetați toate hăinuțele. Mai sunt încă cel puțin 20 aceeași mărime și model. Nu e de ajuns să prindeți doar un ac de siguranță pe interior. Cel puțin 10 procedează la fel.
 2. Țineți minte cu ce pulover a plecat fetița pentru a-i transmite tatălui în caz că vine el s-o ia. Dacă e bordo, atunci va trebui să i-l pozați, că sigur va veni cu unul kaki acasă.
  5.Despărțirile matinale de copii, sunt doar pentru 4 ore. N-o să vă fie dor. E de ajuns o singură îmbrățișare!
 3. Nu întrebați copilul la prânz “Ce ai făcut la școală? “.Sigur nu veți primi alte răspunsuri în afară de “M-am jucat ” sau “nimic” sau “Am scris”.
  7.Nu întrebați învățătorul “Ce ați făcut azi ?”El poate crede că îl întrebați ce a făcut el,nu va avea timp să povestească, dvs.asteptati să vă spună despre copil, el n-ar face-o că ar da idei de întrebări altor 20. S-ar putea să vă povestească. Cu detalii.(ca asa sunt invatatorii,vorbareti)S-ar putea să regretați. Nu pentru că nu vă place ce vă spune ci că vă grăbiți. Mai bine vă programați la o consultație. Vă va povesti o oră doar lucruri despre copilul dvs. Pe unele dintre ele le știți deja.
  8.Apreciati mereu lucrările pe care vi le arată copilașii. Nu uitați că nu sunt pictori, nici arhitecți. Astfel, exersați actoria. (Nu uitați de zâmbet ).
 4. Ascultați tot ce vă povestește copilul. Credeți 50 %.Maximum.Restul-reprezintă adevărurile lui subiective. Doar ale lui. (Deși “s-au sugrumat”,”călcat în picioare” , sunt toți teferi.
 5. NOTTA BENE: Dacă “AȘA A SPUS DOAMNA ” , nu contraziceți copilul. El știe mai bine ce a spus doamna. A fost în clasă, a auzit. El mai știe că doamna nu i-ar face rău, că nu-l nedreptățeste, că -l ajută, că -l va lega la șiret sau îi va închide cercelul, el știe că doamna este un magician care vindecă vânătăi cu un gel fermecat, că alugă rutina cu o melodie, că fabrică fericire cu doar niște stikere. El știe că doamna iubește toți elevii în egală măsură.
  Succes!Ar fi trebuit să scriu aici ca e un pamflet. Dar nu e. Tratați -l ca atare!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: