Povestea trandafirului


A fost odată un trandafir foarte frumos, 🌹care se simțea minunat știind că este cel mai frumos trandafir din grădină. Cu toate acestea, a observat că oamenii îl vedeau de la distanță. Și-a dat seama că lângă el se afla întotdeauna o broască mare și întunecată și de aceea nimeni nu venea să se uite atent la el. Indignat de descoperirea ei, ea i-a ordonat broaștei să plece imediat; broasca a spus foarte ascultătoare: “Bine, dacă așa vrei tu.
*La scurt timp după aceea, broasca a trecut pe lângă trandafir și a fost surprinsă să vadă trandafirul complet ofilit, fără frunze și fără petale. Apoi i-a spus:
*Arăți rău. Ce ți s-a întâmplat?
🌹Trandafirul a răspuns:
-De când ai plecat, furnicile mă mănâncă zi de zi și nu mai pot fi niciodată la fel.
*Broasca a răspuns doar: “Bineînțeles! Când am fost aici, am mâncat acele furnici și de aceea ai fost întotdeauna cea mai frumoasă din grădină.

Morala poveștii:

Adesea îi privim de sus pe ceilalți pentru că noi credem că suntem mai mult decât ei, mai frumoși sau pur și simplu că sunt “inutili” pentru noi. Cu toții avem ceva de învățat de la alții sau ceva de predat și nimeni nu ar trebui să privească pe nimeni de sus. Ca nu cumva acea persoană să ne facă un bine de care noi nici măcar nu suntem conștienți. (Text preluat)


Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: