Cel mai urât lucru !!!


De multe ori după ce ne certăm cu o persoană avem tendința de a ne plânge de ea tuturor cunoscuților. Negam în aceste conversații toate aspectele pozitive ale legăturii cu persoana respectivă. Din punctul nostru de vedere reprezintă CEL MAI URÂT LUCRU pe care-l putem face. În primul rând pentru că negam tot ceea ce a fost bun în privința persoanei respective și este imposibil să nu găsim cel puțin un lucru bun. O calitate a persoanei respective sau chiar un defect care ne-a schimbat viața în bine nu este de neglijat ci chiar ar fi nevoie să-i fim recunoscători. Oricât de dezamăgiți am fi nu putem să negam trecutul mai ales dacă avem capacitatea să-i învățăm lecțiile. Mai mult nu putem afirma că noi nu am greșit chiar deloc pentru că și noi avem defectele noastre. În al doilea rând dacă spunem cuiva părerea noastră negativă despre acea persoană avem două aspecte. Poate persoana respectivă numai în contact cu noi sau cel puțin cu un număr redus de persoane este negativă. Alți oameni o văd cu mai multe calități decât defecte și atunci ne discreditam singuri. În al treilea rând devenim jalnicii bârfitori ai unei persoane încadrându-ne într-o categorie de joasă speță. Ajungând și la al patrulea rând mai mulți oameni având “mai multe fețe ” vor duce mai departe dezamăgirile noastre și ne vom da seama că ce ar fi fost nevoie să fie un secret este cunoscut de mai mulți oameni. În ultimul rând tot menționând de o persoană care ne-a adus suferință care s-au întâlnit și cu defectele noastre vom prelungi singuri momentele negative trăite. Oricum nu este nevoie ca să căutăm vina cuiva atunci când există suferință. Tratarea ei înseamnă acceptare și uitare și de restul se ocupă timpul și ocupațiile noastre din această perioadă. Cu cât suntem mai preocupați de aspectele noastre profesionale și chiar personale ca dezvoltare personală și evoluție sau hobby-uri cu atât nu vom permite gândurilor și sufletului nostru să nu trăiască în suferință și să vadă și partea frumoasa a vieții nu doar partea negativă. Realizând toate acestea vom începe să nu mai trăim în trecut și să fim foarte bine ancorați în prezent cu privirea larg deschisă spre viitor. Dacă am avut o experiență nereușită nu înseamnă că toate persoanele sunt la fel ci doar că am cunoscut pe cineva care pur și simplu nu s-a potrivit decât în termenul lecție și nu s-a încadrat în nevoile, dorințele sau visele noastre.

Așa că haideți să nu mai facem CEL MAI URÂT LUCRU pe care-l fac toți oamenii și să negam că oamenii din trecut cu care suntem certați nu au însemnat și părți pozitive ale vieții noastre și să păstrăm secretul atât a suferinței cât și a bucuriei cu ei. Să acceptăm destinul nostru fără a-l judeca, bârfi, condamna sau alte aspecte negative și trecutul, oricum a fost, să-l includem în categoria amintirilor frumoase sau mai puțin frumoase. Doar așa ne putem da șansa de a cunoaște și partea frumoasă a vieții și implicit a oamenilor în viitor care nu vor fi vinovați de traumele noastre netratate.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: