O mamă


O mamă vine pentru o zi în vizită la fiul său, Andrei. El locuieşte într-un alt oraş, alături de o tânără, Maria. În timpul cinei, mama a observat cât de frumoasă este colega de apartament a fiului său. De foarte mult timp ea bănuia că între cei doi ar exista ceva mai mult decât o relaţie, însă niciodată nu pusese întrebări despre acest subiect. Cât timp au stat acolo, cei doi tineri s-au purtat normal, ca nişte adevăraţi colegi care împart un apartament. Însă, chiar şi aşa, mamei i se părea ceva ciudat, însă nu voia să pară suspicioasă. Imediat ce au rămas singuri, Andrei i-a zis mamei sale: “Ştiu la ce te gândeşti, însă te asigur că Maria este doar colega mea de apartament. Suntem foarte buni prieteni, dar nimic mai mult.” La o săptămână de la vizita mamei, Maria s-a dus la Andrei, spunându-i: “Ştiu că nu este frumos să spun asta, însă de când a venit mama ta în vizită ne lipseşte farfuria de argint. Era pusă deasupra tuturor celorlalte, ca piesă decorativă. Nu crezi că a luat-o ea?” Andrei i-a răspuns: “Nu, nu cred. Însă ca să fim siguri, îi voi da un mesaj să o întreb.” Tânărul şi-a luat telefonul şi a început să scrie: “Dragă mamă, nu spun că ai luat farfuria de argint când ai venit la mine în vizită, nu spun nici că nu ai luat farfuria de argint, dar acea farfurie lipseşte de când tu ai fost la mine. Te iubesc, Andrei.”
Imediat, mama a venit cu răspunsul: “Dragul meu, nu spun că te culci cu Maria şi nu spun nici că nu te culci cu Maria. Însă, dacă ea ar fi dormit în patul ei, ar fi găsit farfuria de argint pusă sub pernă. Cu dragoste, mama.”
Lecţia zilei: Nu îţi minţi mama! Niciodată! (Text preluat)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: