Forme ale iubirii


” Există momente când Dumnezeu vine și bate la ușă. Aceasta este dragostea. Dumnezeu bate la ușă. Prin intermediul unei femei, printr-un om, printr-un copil, prin iubire, printr-o floare, prin apus sau răsărit …Dumnezeu poate bate la usa în milioane de moduri diferite”
spune Osho. Un alt citat spune că “să refuzi să iubești de teamă să nu suferi este ca și cum ai refuza să trăiești de teamă să nu mori.” Aceste două citate au în comun iubirea. În decursul zilei de ieri, după încheierea unei ore de istorie la o clasă de a cincea un copil a venit din senin și m-a îmbrățișat pur și simplu. Era doar a doua ora cu clasa respectivă și un copil din aceeași clasă mi-a spus “ooo domnule profesor așa face cu toți profesorii “. Atunci i-am răspuns “și este ceva bun să îmbrățișezi oamenii “. În acel moment copilul care a vorbit m-a îmbrățișat. Copiii încă o dată dovedesc, față de adulți că mult mai ușor dau frâu liber sentimentelor. Noi, adulții păcătuim, dacă se poate spune așa pentru că avem îndoiala sentimentelor noastre sau chiar frica. După două ore de la sesiunea de îmbrățișări deja copiii din clasa respectivă văzându-mă de la distanță îmi făceau cu mânuțele și mă salutau zâmbăreți. O apropiere sufletească s-a produs față de ei și cât este ușor este să manifestam iubirea prin îmbrățișări. Un gest simplu care de multe ori înfrumusețează atmosfera cotidiană. Adulții de multe ori au de învățat despre iubire de la copii și nu numai în această privință. De multe ori am despărțit, ca și cadru didactic atunci când eram de serviciu pe școală copii care se băteau și după nici două erau prieteni. În cele din urmă la finalul ultimei ore de curs un elev a venit la catedră și am comunicat despre anumite lucruri din viață. Iubirea în cele din urmă are și partea comunicării și câteodată copiii ne dau dovada că au nevoie să fie ascultați despre problemele și curiozitățile lor. Ceea ce încă o dată adulții sub scuza puerila a lipsei timpului nu au dorința să o facă. În concluzie copiii știu să-și manifeste mult mai ușor sentimentele și implicit iubirea, iar noi, adulții devenim repetenți și la acest capitol.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: