Buburuzele


🐞Buburuzele sunt unele dintre cele mai îndrăgite insecte. Lucruri interesante despre acestea:

🐞Aripile buburuzelor bat de 5100 de ori pe minut.
🐞Buburuzele, sunt niște insecte foarte folositoare în grădină. Legenda spune ca Fecioara Maria ar fi trimis un roi de buburuze să salveze culturilor unor țărani. Acestea fuseseră atacate de dăunători, iar ei se rugau sa le fie salvate.
🐞Când sunt amenințate, buburuzele elimina substante toxice: un lichid gălbui, foarte urât mirositor. Potențialii prădători se simt descurajați de mirosul și gustul neplăcut și se retrag. Acum este timpul sa ghiciți cum elimină aceste buburuze substanțele toxice. Ei bine, aici devine interesant: toate tipurile de buburuze secretă aceste substanțe prin articulațiile de la genunchi. De asemenea, larvele de bubureze au aceeași capacitate, însă le elimina prin abdomen.
🐞Culoarea aripilor buburuzelor chiar are o însemnătate. Numarul bulinelor nu înseamnă vârsta lor, dar intensitatea culorilor semnifică nivelul de toxicitate pe care îl pot degaja. Prădătorul va ține minte culorile intense ale aripilor, iar data viitoare va păstra distanța.
🐞Știm ca buburuzele par tare drăgălașe și ne dau impresia că nu ar putea răni nici macar o muscă. Cu toate astea, ele sunt niște prădători feroce. De-a lungul vieții sale, o buburuză consumă până la 5000 de păduchi de plante. Ăsta este și motivul pentru care ni le dorim în grădinile sau pe plantațiile noastre. Adultul mănâncă zilnic în jur de 50 de afide, iar larva câteva sute.
🐞Instinctul de supraviețuire este atât de puternic la buburuze, încât ar face absolut orice pentru a supraviețui. Atunci când mâncarea nu este suficientă, buburuzele se vor mânca reciproc. O buburuză infometată se va hrăni atât cu oua si larve, cât si cu adulți mai slabi.
🐞Nu doar urșii hibernează. Inclusiv buburuzele fac asta, ele se ascund sub frunze uscate, scoarța copacilor sau crăpăturile din casele oamenilor. Se consideră că adulții ce au hibernat în anul precedent vor marca locurile bune de hibernare cu feromoni, pentru ca urmașii lor să știe unde să se adăpostească. (Text preluat)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: