Michael Jackson- La mulți ani pentru eternitate!


Astăzi Michael Jackson ar fi împlinit 64 de ani. Fanii săi ar fi sărbătorit în fața casei sale și poate ar fi făcut una dintre mișcările care l-au făcut celebru în lumea întreagă. Din păcate destinul său a fost curmat în ziua de 25 iunie a anului 2009. În urma sa rămâne legenda și se cuvine astăzi, 29 august, să ne amintim de unicitatea sa începută în anul 1958…

Denumit popular ca regele pop-ului, Michael Jackson a creat istorie în lumea muzicii cu albumele sale de top
„Când spun că cerul este limita, pentru mine este adevărat”, aceste linii ale lui Michael Jackson sunt suficient de frumoase pentru viața lui și pentru dragostea lui pentru muzică. Aficionat și pasionat de muzică, Jackson a schimbat modul în care oamenii arătau muzica și a creat o nebunie fără încetare cu chartbusters-ul și best-seller-urile sale. A dat pop și rock viața și sângele său și a scris capitole din istoria muzicii care ar trăi mult timp de secole următoare. Propulsor de muzică în cel mai adevărat sens, a fost darul său extraordinar și talentul prodigios care l-a făcut să fie o senzație la nivel global. Nenumăratele sale premii și titluri onorifice, precum „Regele pop-ului” și „Artistul deceniului, generației, secolului și mileniului” sunt o mărturie clară a carierei sale muzicale fascinante. Muzica sa supremă înzestrată a câștigat inimile a milioane de oameni din întreaga lume, făcându-l o figură globală în cultura populară timp de aproape patru decenii. În timp ce sunetul și stilul său distinct au influențat numeroși artiști hip hop, post-disco, R&B contemporan, pop și rock, acesta a fost stilul său de dans angelic care a continuat să fie unul dintre stilurile populare de dans. El a fost omul din spatele stilurilor de dans populare de astăzi, lunawalk și robot, ambele purtând numele de stil MJ. A fost numit „cel mai de succes animator din toate timpurile” pentru contribuția sa neobosită la muzică, dans și modă.

Copilăria și viața timpurie
Născut într-o familie de clase de muncă afro-americane, el a fost al optulea din cei zece copii ai cuplului Joseph Walter “Joe” Jackson și Katherine Esther Scruse. În timp ce tatăl său lucra ca lucrător la oțel, mama sa a fost un martor sincer al Domnului.

De la o vârstă foarte mică, a fost un iubitor de muzică. Inițial începând ca un muzician de rezervă, el și-a găsit curând drumul ca un cântăreț principal în trupa familiei, Jackson 5.

Carieră
Jackson 5 a început să facă turnee în Midwest, performând pe larg în cluburile negre. În 1967, au lansat primul lor single, „Big Boy”, cu casa de discuri Steeltown, însă același nu a reușit să intereseze publicul.

În 1968, au semnat un contract cu Motown Records, care le-a solicitat să se mute în Los Angeles. Anul următor, au venit cu primul lor album, „Diana Ross prezintă Jackson 5”. Primul său single, „Te vreau înapoi”, a fost un grafic și a fost urmat de cele mai vândute „ABC”, „The Love You Save” și „I’ll Be There”, fiecare atingând numărul 1 pe Billboard Hot 100.

În plus față de trupă, el și-a lansat și cariera solo – primul său single individual „Got to Be There”. Piesa s-a întâlnit cu un succes fugit și și-a stabilit reputația de artist solo.

Trupa Jackson 5 și-a retras asocierea cu Motown Records în 1975. În același an, s-au legat de Epic Records sub un nou nume „The Jacksons”.

Din 1976 până în 1984, trupa a vizitat internațional și a lansat șase albume noi. A devenit un compozitor de frunte al grupului, scriind numeroase hituri una după alta.

Între timp, el și-a lansat albumul solo în asociere cu Quincy Jones, „Off the Wall” în 1979. Albumul a fost un hit extraordinar și primul care a generat patru top-uri din Statele Unite ale Americii. Acesta a atins numărul trei de pe Billboard 200 și a vândut în cele din urmă peste 20 de milioane de exemplare în toată lumea.

Dorința de a avea un impact mai mare decât ceea ce a făcut „Off the Wall”, a dus la lansarea albumului „Thriller” în 1982. Un mare blockbuster, albumul a rupt toate recordurile pentru a deveni cel mai bine vândut album din toate timpurile din întreaga lume. A depășit graficul Billboard 200 timp de 37 de săptămâni și a fost în top 10 din 200 timp de 80 de săptămâni. Albumul a vândut 65 de milioane de exemplare și a obținut un statut de Double Diamond în SUA.

În 1983, s-a reunit cu frații săi pentru o reprezentație live. A fost acolo că și-a arătat stilul său de dans semnat, Moonwalk, care a devenit o epopee. Magia a fost creată pe scenă în timp ce a cântat „Billie Jean”, în timp ce interpreta spectacolul lunar.

În 1985, împreună cu Lionel Riche, a co-scris „We Are the World”, inițial un single de caritate care a devenit cel mai bine vândut single-uri din toate timpurile, vânzând aproximativ 30 de milioane de exemplare.

Urmărirea „Thriller” a apărut în 1987, când a lansat albumul „Bad”. Deși albumul nu a reușit să reproducă succesul neînsuflețit al „Thriller”, a fost totuși un scenariu convingător. Șapte dintre single-urile sale au atins poziția nr. 1 pe Billboard Hot 100. Albumul a vândut aproximativ 45 de milioane de copii în toată lumea.

În 1988, exemplarul vedetei pop a lansat autobiografia sa intitulată Moonwalk. Cartea a dublat succesul albumelor sale de muzică prin vânzarea a aproximativ 200.000 de exemplare și ajungând pe lista celor mai vândute din New York Times.

Până acum, el a atins un statut iconic. Chiar de la albumele sale de muzică până la autobiografia sa la chirurgiile sale cosmetice, totul a făcut vești mari. O astfel de veste a fost că a cumpărat o proprietate de 2.700 de acri, pe care a numit-o Neverland, lângă Santa Ynez California

Anul 1991 a fost martorul lansării celui de-al optulea album, „Periculos”. La fel ca predecesorii săi, „Periculos” a devenit cel mai bine vândut album al anului la nivel mondial, cu single-urile sale, „Negru sau Alb”, „Amintiți-vă de timp” și „Vindecați lumea” în topul topurilor

El a fondat fundația „Vindece lumea” în 1992, și în același an, a lansat a doua sa ofertă literară, „Dancing the Dream”, care a obținut succes comercial, însă nu avea aclamă critică.

În 1993, a jucat la mai multe evenimente semnificative, inclusiv Super Bowl XXVII. În același an, el a fost acuzat de molestare, dar din moment ce nu existau dovezi care să susțină acuzația, acuzațiile au fost retrase.

A venit cu albumul, HIStory: Past, Present and Future, Book I în 1995. În afară de single-ul, „Scream”, pe care l-a cântat împreună cu sora Janet Jackson, albumul a primit un răspuns călduros.

În octombrie 2001, a lansat albumul, Invincible. Acesta a fost ultimul său album de lungă durată. Deși albumul a obținut un succes decent, comportamentul său excentric și dezorientat a fost cel care a surprins titlurile.

Lucrări majore
Cele opt albume ale sale au făcut vânzări de 1 miliard de unități în toată lumea și i-au câștigat 750 de milioane de dolari în viață, cinci dintre albumele sale obținând cele mai vândute recorduri din lume. „Thriller” a fost cel mai mare album cu vânzări de 65 de milioane de unități.

Premii și realizări
A primit numeroase premii, printre care 31 Guinness World Records, 13 Grammy Awards, Grammy Legend Award și Grammy Lifetime Achievement Award, 26 American Music Awards și 18 World Music Awards.

El a fost indus în sala de renume a Hollywood-ului, sala rock-roll-ului de la Hollywood, sala de compozitori a cântăreților și Dance Hall of Fame.

Familia, viața personală și moștenirea
S-a căsătorit de două ori în viața sa. Prima sa căsătorie a fost cu Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, în 1994, dar această unire nu a durat mult, iar cei doi au divorțat în 1996.

S-a căsătorit cu prietena sa de multă vreme, Deborah Jeanne Rowe, o asistentă de dermatologie, în 1997. Cuplul a fost binecuvântat cu doi copii, Michael Joseph Jackson Jr și Paris-Michael Katherine Jackson. Cei doi s-au separat în 1999. A avut un al treilea copil, prințul Michael Jackson II, de o mamă surogat prin inseminare artificială.

Regele Pop a murit pe neașteptate în urma unui stop cardiac pe 25 iunie 2009. Moartea sa bruscă și tragică a ridicat o explozie globală de durere în timp ce milioane i-au jelit moartea.

Un memorial televizat a avut loc pe 7 iulie 2009, la Staples Center din Los Angeles. În timp ce 17.500 de bilete gratuite au fost emise fanilor prin loterie, aproximativ 1 miliard de spectatori au urmărit monumentul la televizor sau online.

Au fost construite memoriale și statui au fost dezvăluite pe tot globul după moartea sa. Societatea Republicii Lunare a redenumit un crater pe lună Michael Joseph Jackson în onoarea sa.

Familie: Soții/ Ex-: Debbie Rowe (m. 1996; div. 1999), Lisa Marie Presley (m. 1994; div. 1996) tată: Joseph Jackson mama: Katherine Jackson frați: Brandon Jackson, Jackie Jackson, Janet Jackson, Jermaine Jackson, La Toya Jackson, Marlon Jackson, Randy Jackson, Rebbie Jackson, copii Tito Jackson: Michael Joseph Jackson Jr., Paris Jackson, Prințul Michael Jackson II Decedat: 25 iunie 2009 Locul morții: Holmby Hills, Los Angeles, California Personalitate: Boli și dizabilități ISFP: Sindromul Asperger, Lupus Cauza morții: Supradozaj de droguri Oraș: Gary, Indiana Stat american: Indiana Fondator / Co-fondator: Vindeca fundația mondială.

Să precizăm că în ziua de întâi octombrie a anului 1992 a susținut un concert la București care a adunat foarte mulți admiratori. A repetat apariția nouă ani mai târziu în ziua de 14 septembrie. Despre București și Michael Jackson în anul 1992 mai multe în …..

În urma sa rămân cel puțin unsprezece albume, 88 de compilații, un stil unic în lumea muzicii și o moarte misterioasă și crudă. Pentru Michael Jackson și un “La mulți ani ” pentru eternitate, în ciuda a tot ceea ce s-ar mai spune și scrie, rămân cântecele sale inegalabile.

La mulți ani pentru eternitate, Michael Jackson!

Surse: m.wikipedia.org

http://www.fanatik.ro

http://www.historia.ro

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

4 thoughts on “Michael Jackson- La mulți ani pentru eternitate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: