Citatul zilei de 25 August


Un tânăr a vrut să cumpere un trandafir, de la o florărie din oraș, îi lipseau 2 lei, la care florăreasa i-a spus: “dacă nici pentru o floare nu ai bani, mai bine nu-i dăruieşti nimic, nu vei face nimic altceva decât s-o răneşti pe biata fată.”

Băiatul a lăsat capul în jos și a lăsat și trandafirul….
Înțelegându-i neputința, am luat eu trei trandafiri, iar când am plătit i-am spus florăresei că intenția acestui băiat valorează mai mult decât trandafirul și comentariul ei.

M-am îndreptat spre băiat și i-am zis:
-Dă-i asta, tu nu-ți face griji, azi pentru tine, mâine pentru mine…Du-te și cucerește-o campionule și fă-o să se simtă cea mai iubită și importantă persoană din viața ta!

A primit florile cu uimire, s-a uitat la mine cu ochii lui limpezi și plini de umilință și mi-a spus:

  • Mulțumesc frumos, doamnă! Dumnezeu să vă binecuvânteze! … nu sunt pentru o fată, sunt pentru mama mea, azi e ziua ei de naştere!” Niciodată, dar absolut niciodată nu ştim despre situațiile prin care trec alții, de aceea nu trebuie să judecăm!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: