Răul din viața noastră


Trăim în anumite zile din luna august în care, dacă ne uităm la televizor și totuși îl deschidem numai pentru a-l închide sau în mediul virtual, faptul că ne va fi rău din toamnă. Într-un fel, chiar dacă nu recunoaștem, ne place acest fapt mai ales că noi, ca popor, avem principiul morții caprei vecinului. A noastră capră dacă a murit cel puțin ne satisface că nici a vecinului nu mai trăiește. Într-un dialog simplu pe stradă parcă ne satisface răul din pandemie. Mai mult faptul că se scumpeste gazul și electricitatea și toate altele, ca de obicei și fără noimă, ne deranjează atunci când suntem acasă. În momentul în care ieșim pe afară, fie că ieșim cu mașina 200 de metri până la magazin sau pe jos cu o plasă, vrem ca să ne întâlnim cu persoane care să ne spună că și lor le merge ceva rău. Dacă un cunoscut ne spune că-i merge vine întrebarea: “de ce?”. Nu înțelegem ce a pățit acea persoană de-i merge bine și considerăm că poate este bolnav. Trecând peste această boală pomenim despre clasa politică și acolo este imposibil ca să nu fie ceva de rău de zis tot timpul la noi în țară. Slavă Domnului că mai avem pe cine înjura în clasa politică. Din acest motiv ne uităm seara la televizor, deschis de data aceasta, în așteptarea unei știri despre  răul care va fi în România. Acolo Slavă Domnului întotdeauna găsim ceva de rău și ne încântă teribil. Spre satisfacția noastră și la alții le va fi rău. Cred că și marii miliardari atunci când se întâlnesc între ei găsesc ceva rău în viața lor. Probabil drumurile sau orice altceva care le hrănește satisfacția răului prezent. Dacă găsim și vremea aiurea deja suntem mulțumiți de viață și zâmbim unei posibile Apocalipse. Altfel nu înțeleg motivul existenței răului din România..
Rândurile de mai sus caracterizează, sper, doar o parte din locuitorii acestei țări. Restul oamenilor, din ce în ce mai rari, văd binele și acolo unde este greu de găsit și forța locuitorilor acestei țări de a trece peste toate pandemiile și tulpinele adunate în același loc. Depinde de atitudinea fiecăruia dintre noi ca să fie mai bine în România și se poate mai bine.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: