“Să nu uiți de unde ai plecat”


Personal nu am înțeles niciodată această expresie. Considerăm că are două variante. Prima variantă se poate referi la o persoană uituca. Din acest motiv există atât de multe reclame la Ginkobiloba sau Memo plus. Un om care pornește de acasă și uită că trebuie ca să se ducă la locul de muncă și pleacă, de fapt, în concediu. O altă posibilitate ar fi pentru bărbații care sunt căsătoriți și uită că au nevastă și se iubesc cu o altă femeie. Lor și altor uituci le poate folosi și lecitina. Luați cu încredere și dacă nu are efect măriți doza, mai ales de conștiință. Cuvânt destul de rar folosit în zilele noastre și neprezent în alfabetul multor persoane.
A doua variantă se poate referi și la faptul că erau vremuri când oamenii se spălau la lighean și când dau de o piscină uită de prima experiență balneoclimaterica. Tot ginkobiloba are efect și aici și în caz de reacții adverse scadeti orgoliul. Sunt și cazuri ale oamenilor care făcând școală ajung într-o funcție de conducere și uită că și ei au fost simpli funcționari. Dacă este și politica amestecată trageți apa și bucurați-vă de ratustele din reclamă. De asemenea este cazul persoanelor care când devin bogate tratează pe celelalte persoane cu aroganță și dispreț. Parcă era și o reclamă la Domestos dacă nu mă înșel sau tot cu ratustele era? Oricum efectul este garantat și albul imaculat tot numai cu Tide sau Omo se obține. Aici era tot un exemplu practic pentru bombardieri sau bombardiere. Posturile de televiziune le proclamă dive sau vedete având mare grijă și atenție ca să nu intre acele în ele. Chiar sunt frumoase fabricate păpușile barbie și gonflabile, mai tinere sau mai în vârstă, dacă au ajuns atât de departe. Unele vedete au ajuns în București de la sute de kilometri depărtare așa că din acest punct de vedere este de înțeles. Oricum admirăm noi, românii, multe persoane și adevăratele frumuseți sunt anonime. Orice vârstă își are farmecul ei dacă acceptăm darurile naturii și avem grijă de ele. Pentru celelalte persoane mai vine și menopauza care poate să fie și una fericită indiferent de gusturi și aspect fizic, dar mai ales cu un suflet frumos și înțelept.
În concluzie expresia credem că se referă la mulți oameni care odată ce au urcat ierarhic sau financiar tratează pe celelalte persoane cu ură sau mai bine zis ca pe gunoaie. Din păcate nu urcă din punctul de vedere al bunătății sufletului decât foarte puține persoane, iar ca gândire și percepție asupra vieții de “cum ar trebui să fie și în România”, un șlagăr cunoscut la noi, decât foarte puțin. La prostie în schimb suntem mulți “campioni pe sate” pentru că am transformat și orașele în medii de bârfa demne de o comună. Pentru restul lucrurilor să ne judece Cel de Sus căci Cel de Jos are prea mulți adepți..

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: