Din cutia cu amintiri: De vom vrea să ne mai plângem


De vom vrea ca să ne mai plângem de viața voastră haideți ca să o facem. Să dăm vina pe cine vreți. Invinovatim conducătorii statului, sistemul românesc, familia voastră, vremea de afară. Și pe Dumnezeu să-l considerăm  vinovat. Să urlăm, strigăm, înjurăm și să ne perfectionam scrierea pe tastatură rapid și cât mai colorată posibil și să dăm drumul la vărsat  frustrările. Să ne întrebăm dacă suntem mari sau mici sau săraci sau nedreptățiți ai sorții. Mai mult de ce nu avem case, mașini scumpe, bani mai mulți, partener mai bun și ceea ce mai vrem noi.
Totuși înainte de a continua acest lucru haideți ca să luăm o pauză și să ne uităm în jur. Promovați-ne calitățile și nicidecum defectele. Arătați-ne frumosul din voi și nu urâtul. Și dacă ați ajuns până aici să ne uităm la orb și să ne dăm seama că noi putem vedea. Auzim și totuși sunt oameni care nu aud. Mergem și vom vedea că sunt oameni care nu pot merge. Avem părinți și sunt unele persoane care nu au un părinte sau pe amândoi părinți. Avem prieteni și sunt persoane care nu au persoane care să-i întrebe de ceea ce fac sau cu cine să vorbească. Am mâncat astăzi și sunt oameni care nu au mâncare. Avem haine diferite și sunt oameni care au singur rând de haine. Avem bani mulți sau puțini și sunt oameni care nu au bani. Suntem sănătoși și sunt oameni care sunt bolnavi. Ne-am trezit astăzi și sunt oameni care nu s-au mai trezit. Suntem în viață și sunt oameni care astăzi sau ieri au murit.
Haideți ca să apreciem ceea ce avem și sunte. și nu ne mai gândim la ceea ce ne lipsește și ceea ce nu suntem. Pentru că dacă nu facem acest lucru viața ne va lua ceea ce nu apreciați. Mai mult am venit pe lume fără să cerem și vom pleca din ea fără să vrem. Măcar traiul pe lumea aceasta să-l facem fără smiorcali și bocete. Viața este neagră câteodată, senină sau gri și numai de noi va depinde să o privim mai optimiști. Că dacă nu o iubim acum o vom iubi atunci când ni se va scurge printre degete. Și ar fi păcat de noi….

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: