Parșivitatea Europei de Vest și a americanilor


În contextul războiului din Ucraina și a NATO și a Uniunii Europene tindem să acuzam Rusia și să vedem Europa de Vest și Statele Unite ale Americii ca personajele pozitive. Totuși în virtutea intereselor economice și geostrategice oare chiar așa este? Despre Rusia, din punct de vedere istoric cunoaștem ca români genul ei de parșivitate. Este țara care ne-a invadat de unsprezece ori și pe tancurile sovietice sau ruse a fost adus comunismul care a produs sute de mii de victime și a distrus viața a milioane de oameni. Totuși în contextul anului 1945, oare cine ne-a vândut sovieticilor? Cine a refuzat, conform tratatelor interaliate de la Moscova respectiv Teheran invazia în Peninsula Balcanică lăsând-o pradă jugului sovietic? Aceeași Anglia și Statele Unite ale Americii care, mai ales ultima, au purtat un război “de menținere a păcii” prin intermediul armelor în Vietnam, Cuba sau multe alte state din America Centrală, Asia sau Africa. Nu în ultimul rând deciziile lor sub impactul resurselor subsolului l-au sprijinit pe Sadam Hussein în anii 80 împotriva arabilor ca în anul 1991 după invazia Irakului asupra statului Kuwait să-l declare criminal de război, pe urmă să-l execute și să pună monopol pe resursele Irakului. La fel și în anul 1999 când au decis, tot după interese geostrategice, separarea teritoriului istoric a provinciei Kosovo, în virtutea dreptului minorităților naționale, de Serbia. Nu știm că indienii așa zis cu pieile roșii trăiesc în rezervații încălcând toate drepturile omului. Să ne amintim de cum au profitat americanii de atacul, neclarificat nici până în zilele noastre, de la 11 septembrie a anului 2001 asupra propriului teritoriu de a ocupa Afganistan și a pune monopol pe resursele subsolului din țară. Exemplele în acest sens pot continua și în sensul închiderii oricărei forme minime de concurență economică din România pentru a instaura monopolul economic asupra țării noastre. Am ajuns, în mare parte, din incompetență, hoție sau prin impunerea “Uniunii Europene” sau a Statelor Unite ale Americii să depindem de produsele lor în România sabotand în acest sens micii producători de la noi.

În acest context, cunoscând cel puțin câteva exemple din parșivitatea Europei de Vest și a Statelor Unite ale Americii precum și tradițională de sute de ani a Rusiei de ce nu am crede gluma în care președintele american, Joe Biden spune că “în cazul atacului Rusiei asupra teritoriului NATO vom rezista până la ultimul român” ? În virtutea incompetenței, hoției, corupției și mai ales a serviabilitatii statului român, poziția de capră sună prea indecent, a parșivitatii Rusiei și Europei de Vest și americanilor vom fi carne de tun sau teritoriul României materie de schimb indiferent toate organizațiile internaționale din care facem parte. În acele momente tragice, care sperăm sincer să nu se întâmple, vom vedea Rusia ca ciumă și Europa de Vest și americanii ca și cancer în stare terminală. Oricum, amândouă boli au același efect “boală lungă, moarte sigură” era un vechi proverb românesc valabil în situația României atât față de Rusia cât și față de occidentali și americani. Să nu credem cumva că interesele economice sau financiare țin cont de regimuri politice sau chestiuni financiare. Din contră ele sponsorizează cu aprovizionarea de arme orice stat din lume indiferent de culoarea lui politică. În același timp să nu credem că România nu este cumva un stat cu putere politică redusă, ca să nu spunem inexistentă, care nu se află la cheremul marilor puteri. Așa cum a mai fost în trecut nu vedem de ce nu ar fi la fel și în zilele noastre.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: