Din cutia cu amintiri: Am retrăi totul?


  În anumite momente din viață, nu neapărat  astăzi, ne întrebăm dacă am primi posibilitatea ca mâine dimineață să ne retrăim viața de la zero dacă am face aceleași lucruri. Dacă am avea posibilitatea ca să trecem prin aceleași evenimente și să cunoaștem aceleași persoane chiar le-am trăi sau cunoaște din nou. Am face oare aceleași greșeli sau am avea aceleași defecte sau calități sau am alege altceva sau pe altcineva. Ne-am gândi la aceleași școli și la aceleași activități din timpul liber.
  Din punctul meu de vedere răspunsul ar fi afirmativ. Cred că poate nu în aceeași perioadă, dar aș cunoaște aceleași persoane sau evenimente. Poate că nu sunt ceva deosebit sau special, dar ceea ce sunt reprezint și datorită lor. Credința în evoluția și dezvoltarea personală nu ar fi la același nivel. Școlile pe care le-am făcut tot le-as face la fel și evenimentele personale ar fi la fel pentru că există un drum al nostru de pe care nu putem fugi. Putem ca să mergem în stânga sau în dreapta și ca să ne împotmolim câteodată, dar este calea noastră care duce spre împlinirea noastră. Ea este stabilită numai de noi și de sufletul nostru. Cădem, ne ridicăm și ne ducem de atâtea ori înainte de câte ori este nevoie întocmai pentru a respecta regulile jocului vieții. Toate aceste rânduri nu ar putea ca să existe dacă persoanele, evenimentele sau cunoștiințele nu ne-ar motiva spre obiectivele noastre. Astăzi și în fiecare zi nu este loc pentru regrete sau timp pierdut ci doar sincer pentru mulțumire și recunoștință.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: