Omul răsfățat


Un oaspete pufos a cerut într-o seară, să petreacă noaptea în casa unui străin… Tipul, nu a stat pe ganduri, și a primit-o în casă.

Eroul poveștii noastre de astăzi nu a ținut niciodată animale de companie în casa lui. Dar când o pisică a început să-i zgârie ușa de la stradă cerând să intre în casă, nu a putut să lase afară pentru că era noaptea și foarte frig.

Părea să ceară ajutor – dar cum poți refuza pe cineva care a venit să ceară ajutor de la tine?

Pisica arăta bine și era îngrijită. Deci de unde a venit ea? Poate că tocmai s-a rătăcit și își caută casa printre zeci de alte case…

Într-un fel sau altul, bărbatul a hotărât că va lăsa oaspetele de seară pentru noapte, iar dimineața va rezolva lucrurile și va căuta proprietarii

Și pisica s-a obișnuit repede cu noul loc pentru ea! Era o pisică tare calmă, afectuoasă și se lăsa ușor mângâiată.

A doua zi dimineața tipul a întrebat toți vecinii, dar nimeni nu știa nimic. Am încercat să dau câteva reclame care descriu aspectul animalului – de asemenea, nimic.

Atunci bărbatul a decis să o păstreze. De ce să o ducă la un adăpost, dacă s-a instalat atât de bine în noua ei casă și chiar și-a ales un loc permanent unde să doarmă – un scaun înalt confortabil.

Într-un asemenea calm somnoros, a mai trecut o noapte cu acest animal de companie în casă. Dar dimineață, o surpriză îl aștepta pe proprietarul casei… Chiar trei mici surprize pufoase putem spune!

Ce surpriza! Dar bărbatul a acceptat vestea și a invitat imediat medicul veterinar la el acasă. L-a liniştit: toţi cei trei copii fermecaţi sunt complet sănătoşi.

Acum grija tuturor celor patru pisici i-a căzut pe umerii – și a înțeles foarte bine acest lucru. Căderea bruscă a răspunderii nu l-a deranjat deloc, ci, dimpotrivă, chiar l-a încântat.

Nu e de mirare că mama pisicii a ales această persoană anume: pisicile se simt oameni buni!

Nu există coincidențe în lume. Și prietenii tipului încă râd de el! Că, în loc să se căsătorească și să aibă proprii copii, trebuie să crească PISOII unei pisici. Asta da responsabilitate asupra lui.

Dar tânărul nu este deloc jignit. Oricum, el este fericit și totul i se potrivește!

Pisicile răsfățate! și o mamă calmă locuiesc acum cu un nou proprietar care are grijă de ei mai bine decât ar putea oricine altcineva! (Text preluat)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: