Din cutia cu amintiri: Despre lucrurile mărunte ale vieții


Aceste rânduri nu sunt pentru persoanele care cred că lumea se îndrăgostește de bani și nu mai există și altceva. Nu sunt decât pentru cei care mai cred în așa ceva. Din punctul de vedere al existenței umane există ceva ce ne-a însoțit încă de la Adam și Eva și va însoți lumea atât timp cât va exista. Vom putea face multe lucruri în viață, dar fără acest lucru nu ne vom simți împliniți. Momentul în care vedem persoana și viața începe să devină frumoasă. Momentul în care totul dispare și există numai ea. Când inima începe să ne bată mai repede și simțim că vrem să fim lângă ea. Atunci când zâmbește și ni se pare că există un Rai pe Pământ. Momentul în care ne privește timid și uităm de toate gândurile noastre. Când vrem să fim în preajma ei și să-i ascultăm vorba și gândurile. Atunci când sub o vrajă o cuprindem de mână și simțim că ea se inbujoreaza. Când inima noastră tresare la fiecare gingășie a ei și își face loc și sigur între gândurile noastre. Singurul scop este să vrem să o facem fericită și să-i ascultăm problemele și grijile. Fericirea noastră nu mai contează ci numai a ei. Vrem să ascultăm vocea și chicotelile ei și să-i vedem imbujorarea când o cuprindem. Și ușor, duios și lin îi furăm un sărut și am devenit cel mai fericit om din lume pentru că ea o zana este a noastră și numai a noastră. Când ne plimbăm cu ea suntem mândri că ținem de mână cea mai frumoasă ființă pe care o cunoștem. Iar vorbele ne curg ore întregi și ar mai dura încă pe atât dacă nu ar trebui să plecăm spre casă. Of și ce grea este despărțirea. Ne consolam cu gândul că o vom revedea a doua zi și iar și iar până la sfârșitul vieții. Și noaptea ne întâlnim în vis cu ea și ne continuăm povestea feerică. Când ne trezim și ne dăm seama că nu a fost decât un vis, dar primul gând al nostru este tot ea la fel cum va fi în fiecare zi. Și răsare și freamata sufletul nostru până când o vom revedea. Va dura așa și va fi până la sfârșitul gândurilor și sentimentelor.
Pentru cei care încă nu au înțeles semnificația sentimentului este iubirea. Chiar dacă trăim într-o lume a banilor și intereselor să nu uităm de inima și sufletul nostru. Nu există un sentiment mai frumos și mai sincer decât iubirea. Putem să iubim banii, confortul, excursiile, mașina, dar nu le putem iubi la nesfârșit. Iar pentru restul persoanelor care nu mai cred în așa ceva a fost o pierdere de timp. Și totuși mai există și iubire și speranță pentru lucruri frumoase….

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: