Un nou hoinărit prin Borsec


Încă de dimineață ne-am bucurat de un mic dejun copios la “Papa la Soni”. Prin vântul liniștit de dimineață și deja alintați de razele soarelui ne-am bucurat și de compania patronului, Sanny care ne-a făcut un istoric al orașului Borsec din punctul de vedere al izvoarelor minerale. La o masă alăturată un domn din zona orașului Iași se plângea că în camerele pensiunii nu sunt televizoare. Apreciem mai mult această “rupere” de realitatea cotidiană din orașul Târgu Mureș pentru că este mai ușoară contopirea mentală și spirituală cu natura. Primul obiectiv pe care am dorit să-l atingem a fost tocmai vis-a-vis de pensiune și anume Biserica Catolică construită în anul 1910 aproximativ. Mergând mai departe am ajuns în apropierea Sinagogii din Borsec a căror lanțuri de la poartă ne-a interzis accesul. Doar atât am putut să aflăm că a fost construită undeva la începutul secolului XX. Trecând pe lângă un magazin “Doi Pași” și alimentandu-ne cu apă minerală autentică de la izvorul 6 am înaintat spre un Viaduct, aparent străin vânzătoarei de la magazin. Pe drum am aflat că Viaductul este închis pentru reabilitare. Am observat că era în construcție și mai ales că se afla asemenea unei cale ferate. Investigand mai departe la pensiune am aflat că prin secolele XVIII și XIX era folosit pentru transportul sării și a materialelor forestiere. În schimb din anul 1912 a început construcția căii ferate care lega Toplița de Capul Corbului, dar a fost bombardata în anul 1916 în timpul primului război mondial. A fost repusa în funcțiune începând cu anul 1946 pornind de la Toplița, ajungând la Baraolt, minele de cărbune de la Borsec și pe vechiul traseu. De altfel se presupune că viaductul principal este la Bicaz, iar restul tronsonului este doar o ramificație. Trenul a funcționat și în prima parte a perioadei postcomuniste. Mai jos reprezintă o imagine din anul 1995 a Viaductului și a căii ferate.

După primul deceniu a perioadei postcomuniste calea ferată a fost sistată lăsând doar urme în amintirile localnicilor din Borsec. Încă o dată avem un exemplu cum un proces postcomunist plin de birocrație a dus la deteriorarea valorilor istorice din România. Sperăm că drumul investițiilor pornit în anul 2011 în Borsec va contribui și la reabilitarea Viaductului și a vechii căi ferate. Până atunci admirăm munca de pe Viaduct unde astăzi nu am observat niciun muncitor și că va avea într-un viitor apropiat aspectul vechiului tronson care lega inima Transilvaniei de Moldova.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: