Un popor român ca o turmă de oi


Dacă facem o incursiune printr-un cartier oarecare și facem un tranzit prin magazine și o casă de schimb valutar o să constatăm spiritul de stână. În privința casei de schimb valutar o să ne dăm seama că foarte mulți locuitori din România schimbă lei în euro pentru a pleca în concediu în străinătate. În magazine în schimb o să constatăm că produsele de uz cotidian devin din ce în ce mai scumpe. Nu vedem nici măcar un român revoltat dovadă că nimeni nu boicotează magazinele și nici nu organizează manifestații de protest. Poate ne amintim cum la începutul lunii martie toată lumea era nemulțumită că trebuie să poarte mască. După ziua de 8 martie când masca a devenit doar recomandată și scumpirile produselor fiind în toi nu am mai văzut niciun fel de proteste. În aceste condiții nu ne mirăm că nivelul de trai se scumpește pe zi ce trece. Motivul din luna februarie încoace din anul curent este războiul din Ucraina. Până atunci se scumpeau pentru că trebuie să aliniem prețurile produselor cu acelea din țările “Uniunii Europene”. Nici nu mai are o importanță că puterea de cumpărare nu este la același nivel. Românul a tăcut și va tace în continuare inghitand în sec și mâncându-se locuitorii între ei. “Țara arde și babele se piaptănă” era un cântec al regretatului Ion Gyuri Pascu și mai tare ne-a deranjat că Victor Ponta a făcut sau nu a făcut plagiat decât scumpirile prețurilor. Că Viorica Dancila era o dusmanca a limbii române, că PSD-UL este de vină pentru tot sau că Johannis are șase vile din meditația matematică budhista. Orice ne-a deranjat mai mult și ajungând pană în stadiul “în care nu are rost” și “bine că ne dau salar” de parcă nu am munci din greu. Cum indolenta și spiritul de turmă de oi o vom plăti cu toții tot din marele Occident va veni pandemia cu tot cu mască și scumpirile produselor vor continua, cu ordin de la Apus sau Răsărit. Oricum nici nu mai contează pentru că pe revoltați tot pe Facebook sau pe alte pagini de socializare vom da de ei. Exact ca o turmă de oi condusă de magarii politici lătrata de câinii occidentali și lupii de la rasarit, fără un cioban sau oi negre. Dacă va apărea vreo oaie neagră va fi imediat pusă la proțap de păstorii cu ochii albaștri de la SRI. Noroc că avem caterincă că altfel s-ar auzi și behaitul nostru.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

3 thoughts on “Un popor român ca o turmă de oi

  1. At first, I was skeptical that I would be able to read an article of this length. Your writing style impressed me. Like always, you provided outstanding content. Great Article Neil. It was excellent I looked it up, but did not make any comments. However, I thought that this article was valuable enough to merit a thank you. I’ll apply some of these tips soon to my websites.

    Like

  2. It was hard for me to believe at first that I can read a book of this length. Your style of writing was fascinating. As usual, you delivered outstanding content. Great Article Neil. Though I had read the article just a few days ago, I did not make a comment. However, I believed it was worthy of a mention in a thank-you. I’ll be using some of these suggestions on my own sites very soon.

    Like

  3. I wasn’t sure I could write this kind of article at the beginning. Your style was captivating. This was a great piece. Great Article Neil. I had a look a few days ago but didn’t leave an opinion, but I felt this article was excellent enough to merit a mention. for your time. I’ll definitely be implementing some of these suggestions on my websites soon!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: