Nu suntem


Nu suntem și nici nu vom fi cei care ne prezentăm. Avem momentele noastre proaste și bune. Fericirea sau nefericirea este cauzată de propriile noastre gânduri. Vedem viața așa cum ne sunt gândurile. Suntem optimiști și viața este frumoasă, dar dacă suntem pesimiști și viața noastră este urâtă. Fiind prizonierii propriilor lor noastre temeri. Și ca să trecem peste problemele noastre apelăm la alții care să ne încurajeze. Vrem ca alții să ne facă să ne simțim bine și noi să nu depunem nici cel mai mic efort. Ne ducem în excursii doar ca să scăpăm de problemele noastre și când ne întoarcem entuziaști ne dăm seama că problemele tot acasă sau la locul de muncă sunt. Credem că ne deranjează vremea și ne creează indispozitii. Vrem ca alții să ne completeze și să ne laude pentru fiecare realizare și să ne laude fără să avem un etalon mai exact a cât valoram. Avem nevoie de o haină nouă, freza nouă sau orice altceva este nou deoarece ne revigoreaza.
Și oare ce vom face când acei oameni care ne încurajează nu suntem în preajmă? Ce se va întâmpla când nu vom avea posibilitatea de a realiza ceva nou? Și când acele lucruri care ne fac să ne simțim bine nu le putem permite?
Poate ar trebui să ne dăm seama că numai în noi există posibilitatea de a realiza aceste lucruri și a avea momente de fericire. Că viața aceasta ar trebui să o legăm de un scop nu de oameni sau lucruri ? Că de fapt dacă ne am iubi mai mult am știi cât de multe lucruri ar merita să le obținem de la viață și nu vrem să le obținem invocând tot felul de motive. Că în noi găsim resurse nebănuite pentru a trece peste orice problemă. Că avem multe calități pe care să le arătăm lumii, iar să știm că avem și defecte pe care încercăm să le corectam. Că fiecare dintre noi duce o luptă cu el însuși pe care de multe ori putem să o câștigăm. Dacă cineva ne apreciază sau ne iubește ar trebui să fie un bonus și să nu ne pierdem timpul prețios de a-i mulțumi pe ceilalți. În primul rând să ne mulțumim pe noi cu ceea ce facem. Să zambim mai des și să alegem natura sau orice provocare pentru a ne cunoaște pe noi și andrenalina tot din noi. Să trecem peste un eșec și sa-l luăm ca o lecție. Să ne ridicăm după fiecare cazatura și să să nu ne plângem de orice ci să căutăm soluții la ceea ce ne frământă. Și poate atunci viața noastră ni se va părea mai frumoasă și lumea va deveni și mai frumoasă. Că probleme și negativism găsim peste tot….

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: