Nu este corect și normal


Sunt curios retoric câți dintre locuitorii acestei țări nu ne-am spus această afirmație. Nu este corect ca eu să muncesc și să fiu serios și alții cu mijloace ilegale să obțină un post pe care-l vreau eu. Nu este corect ca eu să învăț și altul să-și cumpere școala și să fie mai sus decât mine. Nu este corect ca eu să am nevoie de o aprobare sau o adeverință și altul prin pile și relații să o obțină fără să clipească. Nu este corect ca eu să circul corect și altul incorect și pentru că are relații să nu fie sancționat. Eu dacă nu am aceste relații se caută să primesc amendă. Nu este corect ca eu să rămân fără loc de muncă și să nu găsesc pentru că nu am cunoștințe și mai mulți bani să lucreze în posturi înalte. Nu este corect ca eu să plătesc taxe și impozite, iar oamenii barosani să nu le plătească. Nu este corect ca oamenii simpli să ia pensii mici de subzistență și să existe pensii speciale. Nu este corect ca eu să votez într-un fel și să câștige alegerile tot aceleași partide sau candidat. Și câte incorectitudini nu mai sunt…Totuși nu este corect și normal ca oamenii politici să fie corupți și să-și cumpere posturile de ministru. Nu este corect și normal să spunem copiilor noștri după terminarea studiilor să plece în străinătate pentru că aici nu au nicio șansă. Nu este normal ca elevii străluciți sau elitele din diferite domenii să plece în alte țări. Dar nici nu este normal ca noi să nu fim în stare să creem o alternativă politică capabilă să schimbe un sistem murdar și corupt. Nu este normal ca să ieși în stradă și să crezi că prin violență să obții ceva, dar când unele persoane conștientizează aceste lucruri mai pot să fie condamnate? Când vezi toate aceste nedreptăți în mediul tău și mai ai tangență cu lumea civilizată nu îți vine să apelezi la furci, coase și topoare? Posibil că da, dar violență este un topogan care odată pornit nu mai poate fi oprit. Și dacă prin violență nu se poate, prin exercițiu democratic nu se poate, cu actuala clasă politică categoric nu se poate atunci cum se poate schimba incorectitudinea și anormalitatea zilelor noastre? Să punem o bombă și să explodeze tot și să reconstruim tot? Sau îl rugăm frumos pe tovarășul Putin să ne-o trimită el pentru ca să ne scutească de cheltuielile bombei?
Problema este că schimbarea s-ar putea realiza printr-o mentalitate diferită, corectă și normală unui stat democratic care să propună liderii și partidul său în politică și să nu-i mai voteze pe cei corupți, incorecti și anormali. Cei din urmă să fie paria societății și poate vor dispărea. Numai că cine să realizeze aceste miracole divine? Tot noi oamenii simpli….

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: