Din cutia cu amintiri: Covid 19 acum doi ani


Covid 19 a devenit pentru mine o glumă proastă. Ajungem să declarăm o pandemie de coronavirus în luna martie a anului Domnului 2020. Am intrat în izolare și s-a închis lumea pe care o știam. Mass-media a început cu bombardamentul de victime și infestati de teribila boală. 700 de morți în Spania și aproape 1000 în Italia se raporta zilnic. Lumea devenea speriată. Mergeam cu adeverință pe proprie răspundere pentru a cumpăra alimente de bază la zece minute de locuință. Găseam foarte puține persoane pe drum. Toți eram mascați. De abia ne salutăm unii cu alții.
Începe Revelionul în ziua de 15 mai cu ridicarea stării de urgență. Viața se reîntoarce.
Doamnelor și domnilor cui i-a folosit să bage frica în oameni? Cui îi este de folos nebunia din toate mijloacele de activitate? Oameni care au rămas fără locuri de muncă. Umblăm cu masca pe stradă și în mașină. Persoane infestate cu coronavirus și aflăm că au murit din alte cauze. Persoane cu foarte multe boli sau predispozitii și au murit de coronavirus. Spitalele cu mii de infestati din Italia prezentate în luna aprilie sunt de fapt de la începutul lunii martie. Presa anunța că mii de persoane se testează în Statele Unite ale Americii la centrele Covid 19. Realitatea este că nu era nimeni. În Germania și în alte țări a fost la fel.
În România urșii erau în barlog, Gheorghe Dincă dormea liniștit, nu mai fura nimeni, nu mai murea nimeni în accidente de mașină. Ați văzut numai morții de Covid 19. Și acum suntem amenințați cu reîntoarcerea în starea de urgență și numărul infestatilor și victimelor crește. Urșii s-au întors, Gheorghe Dincă exploziv și bombastic și accidentele de mașină s-au întors. Orele de la școală se vor ține în corturi speciale amenajate. Diferența dintre sala de clasă și cort care este? Ah Covid 19 nu este corturar. Îmbunătățim sistemul de învățământ cu tablete și laptop-uri pentru fiecare elev. Nu contează că nu are internet sau lumină contează doar că va fi modern și că vor progresa afacerile partidului nici nu mai contează numele său.
Din păcate perioada aceasta pe multe persoane ne-a făcut agresivi verbal, fricosi și nesiguri de viitor. Dacă îmi dați voie și lipsiți de discernământ asupra știrilor. Tot ceea ce se întâmplă a devenit lipsit de logică morală și intelectuală. Iar povestea cu Covid 19 pe zi ce trece este un balamuc care va folosi unor persoane atât din România cât și din afara ei. Iar noi oamenii simpli ne vom conforma. Cu speranța totuși că așa cumva va fi mai bine.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: