Din cutia cu amintiri: Propriul etalon


Nu am înțeles niciodată expresia cu așa se cade sau așa este bine sau arhicunoscuta expresia “ce zice lumea?” De exemplu trebuie să facem școală sau trebuie să ne căsatorim până la o anumită vârstă și să avem copii. Dacă este posibil să avem și casă sau mașină. Să ne ducem la biserică frumos îmbrăcat adică în costum și cravată, bărbații și femeile în fuste sau rochii lungi. Să ținem miercurea și vinerea post sau ce urât este dacă fiind bărbat facem de mâncare sau cumpărături sau spălăm haine. Și câte alte lucruri nu mai sunt. Am și o întrebare: atunci de ce am mai primit creier? Dacă se dorește să fiu robot nu era nevoie să-l primim. Mai mult fiecare persoană are un suflet și are propriul etalon de a trăi. Dacă fiecare dintre noi suntem unici și speciali în felul nostru înseamnă că avem propriile noastre dorințe și vise.

Atunci dacă tot avem propriul creier și propriul suflet ar trebui să trăim așa cum dorim și să facem lucrurile de care avem nevoie pentru a fi fericiți. Este adevărat că suntem obligați să mergem la un loc de muncă conform unui program, dar nu vă trăiți restul zilei și al vieții după regulile altora sau așa zisei societăți. Părerea oamenilor despre noi se schimbă ca și vântul în funcție de interesele lor. Cei care vor avea de pierdut vom fi chiar noi. Așa că dacă unii nu suntem căsătoriți, nu avem o casă a lor și nu avem o mașină nu înseamnă că am murit. Ba din contră suntem suficienți de vii pentru a scrie aceste rânduri. Meditație și reflectare plăcută din partea noastră!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: