Ultima generație de copii autentici a României


Primele emoții și prima zi de școală nu se uită niciodată. Ca și copil al generației comuniste prima zi de școală nu am uitat-o niciodată. O uniforma, un ecuson și multe plansete pentru un copil timid și rușinos. La începutul verii găsim un scurt documentar plin de nostalgie pentru noi, acei copii cu cheia la gât, batista în buzunar, uniforma, ecuson și multe amintiri frumoase. Pentru toți ceilalți este doar un filmuleț, dar pentru noi a fost o fărâmă de viață plină de lacrimi și bucurii.

Vă mulțumim generație a bunului simț, respectului și emoției momentelor importante din viața noastră. Putem spune că noi, pe lângă generația de sacrificiu, am fost și aceea a calităților morale și intelectuale în care prietenii noștri erau cărțile, desenele animate cu Lolek și Bolek, Mihaela, Bambi de trei minute, jucăriile de plus sau cu sunet și creta colorată. Vara cât era ea de lungă jucam prinsa, “Flori, fete sau băieți”, “La perete, la perete, stop” , “Cățăratea” sau “Hoții și vardiștii”. Fetele jucau elastic sau de-a vânzătoarele, iar băieții obligatea, victorie sau pur și simplu fotbal. Așa am fost ultima generație frumoasă dornică de povești și într-adevăr de copilărie.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

One thought on “Ultima generație de copii autentici a României

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: