Citatul zilei de 5 Iunie


Va doresc ,destul…

,,Mi s-a întâmplat să aud un schimb de cuvinte între un tată și fiica lui în ultimele momente ale despărțirii pe aeroport. Tocmai se anunța plecarea. Lângă poarta de securitate, s-au îmbrățișat și tatăl i-a spus “Te iubesc și îți doresc destul.” Fata, zâmbind, i-a răspuns: “Taticule, viața noastră împreună a fost mai mult decât destul. Dragostea ta a fost tot ce mi-am dorit vreodată. Îți doresc deasemenea destul, tată.”

S-au sărutat și fiica a plecat. Tatăl a facut câțiva pași înspre fereastra lângă care mă așezasem. Cum stătea acolo în picioare, puteam să văd că îl înecau lacrimile. Aș fi vrut să-l îmbrățișez cumva, dar nu puteam intra în intimitatea unui om străin. El însuși, însă, a deschis conversația intrebandu-ma: “Vi s-a întâmplat vreodată, să vă luați ramas-bun de la cineva, știind că îl vedeți pentru ultima dată?”

“Da, mi s-a întîmplat.” i-am răspuns. “Scuzati-mă că vă întreb, dar de ce credeți că acesta a fost un ramas-bun pentru totdeauna?”

“Sunt bătrân, iar ea locuiește foarte departe. Mă așteaptă momente grele înainte și realitatea este că urmatoarea ei întoarcere aici va fi ca să mă ducă la groapă.” spuse el.
“Pe când vă luați rămas bun, v-am auzit spunând, “Iti doresc destul”. Pot să vă întreb ce înseamnă asta?”
El începu să zâmbească. “Asta este o urare care ni s-a păstrat de la generațiile anterioare. Părinții mei obișnuiau să le-o spună la toți…” Omul făcu o mică pauză și se uită în sus ca și cum ar fi încercat să și-o amintească în detaliu, apoi zâmbi și mai mult.”Când spunem “Îți doresc destul,” vrem ca cealaltă persoană să aibă viața plină cu destule lucruri care s-o susțină.” Apoi, intorcandu-se spre mine îmi recită din memorie urmatoarele:
“Îți doresc destul soare, care să-ți lumineze comportamentul, indiferent de cât de mohorâta ar fi ziua.

Îți doresc destulă ploaie, pentru a aprecia soarele cu atât mai mult.

Îți doresc destulă fericire, ca să-ți țină spiritul viu cât vei trăi.

Îți doresc destulă durere, ca până și cea mai mică bucurie a vieții să ți se pară mai mare.

Îți doresc destul câștig pentru a-ți satisface dorințele.

Îți doresc să pierzi destul, pentru a aprecia ceea ce ai.

Îți doresc destule salutări până a ajunge la finalul ramas-bun.”

Aici ochii lui se umeziră din nou și se îndepărta….” (Text preluat- sursă necunoscută)

Published by PaulOviM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: