Eroii neamului


“Eroii neamului nu pier niciodată.
Îşi au veşnicia în fiecare piatră.
În pământul pe care adesea-l frământăm,
În aerul curat, pe care-l respirăm.
Şi ca să nu cadă, peste ei uitare,
Mereu să le-aprindem, câte-o lumânare.
Să ne închinăm la fiece mormânt,
Că flori sunt deasupra şi flori sub pământ.” – D. Delca
🇹🇩
Peste 4.300 de militari români și-au pierdut viața în Războiul de Independență.
Peste 330.000 de militari români și-au pierdut viața în Primul Război Mondial.
Peste 92.000 de militari români și-au pierdut viața în Al doilea Război Mondial.
În perioada 1996-2021, România a pierdut 30 de militari în misiunile executate în teatrele de operaţii, iar alţii 185 au fost răniţi.

Eroii nu sunt oameni atotputernici ca Superman sau Spiderman. Eroii sunt oameni simpli din popor. Porniți de acasă în mod sigur nu au vrut să moară în război. Poate au vrut să trăiască pentru a se întoarce la familiile lor sau la pământul lor. Poate nici nu au crezut în valorile acestei țări și erau supărați pe ea. În schimb ceea ce înaltă eroii deasupra celorlalți oameni este puterea jertfei. A lupta pentru a elibera un teritoriu al țării înseamnă erou al neamului. Numai că eroii nu stau numai în cimitire pentru a fi slăviți cu ocazia “Zilei eroilor”. Ei trăiesc în condițiile pensiilor mici de colectiv într-un sat uitați de lume povestind nepoților despre război. Trăind cu greu viața, unii din mila oamenilor pentru a avea hrană și ceea ce au necesar pentru a trăi. Adevărații eroi trăiesc în anonimat fiind buni doar pentru paradă. Aceasta este adevărata dramă a României că nu-și respectă oamenii care au apărat-o de dușmanii străini. Acum eroii sunt săraci și trăiesc în condiții mizere și dușmanii țării trăiesc în Parlamentul ei, Guvernul țării și orice se mai numește clasă politică din anul 1945 până în zilele noastre. Victoriile din Al doilea război mondial au fost înfrângerile din temnițele comuniste și din distrugerea României din ultimii 77 de ani. “Ziua eroilor” ar trebui să indemne la unitatea poporului român, dar suntem dezbinați în aceeași familie și în același loc de muncă. Suntem guvernați ca eroi ai zilelor noastre de dezbinare, parsivitate, dorința de a face rău celuilalt și bârfă. Cu alte cuvinte dușmanii poporului român câștiga cu fiecare gest al nostru care denotă defectele de mai sus. A ridica la arme în zilele noastre este doar un slogan cât timp fiecare locuitor al acestei țări este un monument al egoismului. A cere dreptate și valori morale este o naivitate și o utopie care se minimalizează la a primi un salar și a se descurca fiecare cum poate. Atât timp cât familia sa nu este afectată ceilalți oameni pot să moară de foame, de grijile facturilor sau de a avea ce pune pe masă. Hristos s-a Înălțat dragi credincioși și noi ne micșoram și ne adâncim cu fiecare zi care trece!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: