Din cutia cu amintiri: A fost odată….


În vremurile demult apuse, pe vremea când nu erau telefoane, tablete, calculatoare sau laptopuri, era un ținut numit Copilărie. În acest ținut își ducea zilele un om cu numele de Copil. Era un om foarte rușinos și timid. În viața de zi cu zi era atât de rușinos că nu putea să spună prea multe cuvinte celor pe care nu-i cunoștea. De fiecare dată când era ziua națională a ținutului numit Copilărie se ducea împreună cu familia lui într-o zonă, hai să-i spunem Platoul Cornesti. Acolo se ducea la grădina zoologică unde vedea tot felul de animale și consuma vată pe băț, diferite bomboane și alte bunătăți. Când venea vacanța de vară ieșea mai mult în jurul blocului pentru a se juca cu persoane de vârsta lui. Aveau o minge cu care se jucau fotbal, ratele și vânătorii. Existau în acele vremuri și alte jocuri ca “La perete la perete stop ! ” , “de-a v-ați ascunselea “, “Pacalici “, “sotron” . La fotbal, pentru că era mai rușinos, de multe ori stătea în poartă. Preferau să nu-l supere pe cel care avea mingea pentru că se supăra și pleca acasă și se termina joaca. Porțile erau intrările în bloc și un loc care să semene cu poarta cu anumite cărămizi sau ușile de garaj ale mașinilor. Confectiona împreună cu prietenii săi și anumite țevi mai scurte și subtiri numite bermante din care se lansau gloanțe din hârtie. Se jucau și pe hinta unde era o adevărată epopee să te deplasezi. Seara întotdeauna la ora 9 se ducea în casă. În zilele de sâmbătă și duminică în jurul orei 1 erau și desene animate care durau câteva minute. Câteodată erau și în timpul săptămânii aceste desene animate. Se considera o persoană importantă cel care avea o bicicletă. Era rugat de mulți copii numai pentru a face o tură și ei. Copil nu avea bicicletă, dar în schimb primea de la părinții lui tot felul de jocuri din care improviza autobuze. Era visul său să fie șofer de autobuz și din acest motiv cunoștea toate autobuzele care umblau în oraș sau pe ruta bunicilor lui. La bunicii săi erau și alți copii cu care se juca și de-a calul sau transporta diferite lucruri. Era o adevărată mândrie să ai un scorbaci sau bici. Totdeauna la bunici i se făcea toate poftele culinare ca: gris, taitei cu lapte sau lapte de pasăre. În casă se desfășurau adevărate piese de teatru sau filme unde actorii erau jucării din gumă care sunau sau din pluș.
Ei și ar mai fi atâtea de povestit de ținutul numit Copilărie și eroul nostru numit Copil. Însă într-o anume zi a venit în tărâmul numit Copilărie un nor negru și învolburat care a făcut încet și sigur să dispară ținutul Copilărie și să dispară și omul numit Copil. Acest nor negru pustiitor și învolburat se numește Timp. Și Copilăria pentru a-i fi salvat spiritul s-a transformat intr-o mireasmă și se așterne în momentul în care se naște fiecare om și dispare, spre regretul său tardiv, în momentul când își dorește să apară norul numit Timp pentru a ajunge independent. Ceea ce nu și-a dat seama Copil și nici alții că viforul numit Adult va aduce mai multe griji și bucurii și prea puțină fericire sinceră ca în ținutul numit Copilărie. Și doar câteodată și vremelnic se mai simte acel spirit al ținutului de mult apus numit Copilărie. Și cum regretele sunt tardive și în van s-a așternut o palidă și îmbietoare adiere de vânt numită Amintire.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: