O poveste gravă din orașul de pe Mureș și nu numai din el


Astăzi o poveste a cutremurat existența proprie. Un jurnalist de la ziarul “Punctul” din orașul Târgu Mureș a filmat o intervenție a Poliției locale și a Serviciului “SMURD” în cazul unei femei care amenința că se va sinucide în cartierul “Dâmbu Pietros”. Din fericire femeia a fost împiedicată în a comite monstruoasa faptă. Căutând informații despre cazul de astăzi am descoperit detalii și mai înfiorătoare și anume că tentativele de suicid, multe și reușite au crescut în anul 2021 în cazul persoanelor sub 18 ani. Oameni buni în ce țară trăim? Cineva ar trebui să înțeleagă unele aspecte. Nimeni nu are voie să atenteze la viața sa! Oamenii care simt fără chef de viață mai mult de două săptămâni și au somn agitat, instalându-se o stare de neliniște câteodată din senin precum și schimbări dese de stare sau tendință de agresivitate sunt pe drumul spre psihoza. Alcoolul, tutunul, cafeaua sau consumul de droguri sunt tovarăși de drum al bolilor psihice. Așa că în loc să ne consideram nebuni că mergem la terapie psihologică ar fi nevoie să ne considerăm curajoși să apelăm la ajutor psihologic. Nu în ultimul rând în cazul în care suntem pe acest drum este foarte importantă autosugestia că nimic în viața noastră nu merită ca să vedem că este fără rezolvare. Orice putem rezolva cu condiția să avem răbdare și să ne iubim pe noi. Autoincurajarea chiar și în cazul decesului unei persoane importante este deosebit de importantă. Să admitem eșecurile ca parte din viață și că nu ne va merge întotdeauna rău. Lucrurile se pot îndrepta după ce reușim să ne calmam și să avem un somn odihnitor. Așa că putem să luăm măsuri pentru corectarea problemelor noastre până nu este prea târziu. Pandemia, stresul cotidian sau frica de războiul din Ucraina contribuie pe zi ce trece la scăderea forței noastre interioare. Numai că o relaxare indiferent de ceea ce ne place este mai mult decât indicată pentru că suntem mai puternici decât putem crede și că putem învinge orice problema.

Astăzi pe filmarea jurnalistului de la ziarul “Punctul” din Târgu Mureș se auzeau strigătele femeii și se vedea faptul că a aruncat obiecte din casă afară. Durerea amestecată cu nervi a luat drumul Spitalului de psihiatrie din orașul Târgu Mureș. Negociatorii demni de toată lauda au reușit să salveze o viață. Aceia din cadrul Poliției locale din orașul Târgu Mureș care au negociat cu femeia precum și de la Serviciul “Smurd” poate văd multe astfel de cazuri și sunt demni de toată admirația noastră pentru tăria lor psihică și emoțională. Să nu ajungem și noi în aceeași stare ca femeia respectivă. Să ne încurajăm singuri și să ne iubim indiferent de cum suntem înainte de a fi prea târziu!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: