Când vulpea nu ajunge la struguriA fost odată o vulpe înfometată, care străbătea alene cărările prăfuite în căutare de hrană. La un moment dat, pe marginea drumului, dibui cu privirea nişte ciorchini superbi de struguri, atârnând provocator de spalierul unei viţe de vie.

“Strugurii arată delicioşi”, spuse in sinea ei vicleana înfometată, “dar sunt atât de sus. Cum voi reuşi eu oare să ajung la ei?”

🦊S-a tot învârtit în jurul viţei de vie, cu ochii aţintiţi asupra boabelor minunate si suculente ale strugurilor negri, care parcă îi făceau în ciudă prin inaccesibilitatea lor. Cu cât privea mai asiduu la fructele savuroase, cu atât pofta ei devenea mai insuportabilă.

🦊Vulpea a tot încercat să sară şi să apuce strugurii cu dinţii. Totul însă în zadar. Fructele erau prea sus. Apoi, pentru a ajunge la mult râvnitele fructe, a încercat să facă alpinism pe tijele viţei de vie, dar ghearele sale nu s-au putut agăţa de ramuri, și a căzut pe pământ după fiecare tentativă.

🦊Toate încercările ei au fost sortite eşecului. Indiferent de eforturile depuse, strugurii continuau să atârne sfidător asupra pofticioasei viclene. În cele din urmă, vulpea resemnată, ridicând neputincioasă din umeri, a încercat să se îmbărbăteze spunându-şi: “Aceşti struguri nu merită efortul meu. Sunt prea acri pentru mine.”

Așadar, poate că uneori când nu ajungi la struguri, este mai bine să încerci o căpșună și să uiți de ei… 🙂
sursa: Jurnal, pentru Ea!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: