Mi e dor


Mi e dor de mine, în zilele senine și pline de zâmbete. Când totul pare frumos în jur și plin de armonie sufletească. Dorul meu este de oameni buni, cu bun simț și civilizați, unde respectul nu are un preț sau o funcție. Mă simt nostalgic după sinceritate și fidelitatea față de valori și de principii. O cinste, cum oamenii mi-aș dori să o dețină și să o aprecieze la ei și la cei pe care i întâlnesc. Diferența dintre oameni să se facă după capacitatea fiecăruia dintre ei. Să ajung în vârful unui munte, de unde lumea să mi se pară mică și să prind aripi spre entuziasm, cu inima mea până la cer. Mi e dor de ochii blanzi și primitori ai bunicii mele de la țară, unde în curtea casei sale, numai un cocoș, era stăpân și câinele, chiar dacă în lanțuri, zburda la aroma unui os. Să dau binete fiecărui trecător, care mergea întotdeauna cu un “Doamne ajută” și cu povestea lor nespusă tot. Dor îmi este și de bunic, care îmi povestea de bau bau și de pe vremea în care munceai din greu prin oraș. Mi e dor de Sala și de Moșu, bunicii ai mei duși prea devreme, care în felurite momente au ascuns parte din copilăria mea și dus-o sus, printre stele.
Undeva și dorul se îndreaptă spre locurile spre lucrurile simple și modeste ale unei lumi, pierite poate prea devreme, când dascălul acesta începuse un drum didactic poposind la sat. De asemenea, mă mai încearcă un gând, răzleț și cu aducere aminte, de fiecare școală unde am fost și uitat sunt iar. Aceste momente frumoase mai rămân acum și dorul se hrănește din ele și sunt mai mult decât recunoscător că am iubit și am suferit și am să mai iubesc încă o dată. Așa este viața aceasta, făcută ca înainte de toate acestea, lucruri lumești nesemnificative, să-mi fie dor mai mult de Dumnezeu.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: