Legenda bujorului


Bujorul este floarea prosperității, a onoarei și a respectului!
Bujorul este simbolul prosperitatii, a luxului,deoarece in antichitate iși permiteau să crească această plantă numai cei bogați.

În mitologia greacă se spune, că denumirea de Paeonia provine de la doctorul Paeon. Acesta s-ar fi implicat în problemele personale ale zeilor și a putut fi salvat doar prin transformarea sa într-o floare cu puteri miraculoase:bujorul.
Se spunea, că bobocii de flori de bujor stralucesc în nopțile cu lună plină. Această legendă are un noian de ani, dar mai dăinuie și astăzi, iar oamenii și în prezent consideră bujorul drept rege al florilor, un rival destoinic al trandafirului.
Există și o altă legendă , potrivit căreia bujorul este întruchiparea unei preafrumoase fete. În China, unde cultura bujorului are o vechime de mai mult de o mie de ani, aceasta floare este omagiată ca simbol al longevității. (Text preluat)

🌺Este luna bujorilor, bucurati-vă de ei!🌺

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: