Asia și România


Următorul text nu-mi aparține, dar din multe puncte de vedere putem să observăm “miracolul asiatic” în comparație cu realitatea occidentală și mai ales românească. Dacă în China sau Japonia a pune sub semnul întrebării competența este o blasfemie în România este o normalitate. A da examene peste examene pentru a ne da seama că învățământul are problema lipsei practicii și a realității cotidiene este normal. A încerca să obișnuim elevii cu examenele și a le cere profesorilor competențe peste competențe și mii de hârtii este o normalitate. Problema învățământului în România este societatea în primul rând pentru că nu creează oameni bazați pe cinste și corectitudine ca și promovare. De acolo provin, ca în orice domeniu, planurile pe termen scurt și foarte scurt cu beneficii imediate. Nu avem răbdare decât pentru a distruge, iar de a construi prea puțin. Oamenii corecți și competenți sunt puțini rămași în față și oricum puțini au putere de răspundere. În rest să trăim bine și lectură plăcută! Cine are ochi să vadă, iar de urechi…noroc că avem cap că ar fi vai de picioare. Sau nu avem?

”Bacalaureatul din China, „cel mai înspăimântător examen al maturității” din lume.
Copiatul este pedepsit cu până la 7 ani de închisoare!
Elevii, verificați cu drone și prin scanarea venelor din degete.
ADIO, OCCIDENT, BUN VENIT, ASIA?!
Nu-ți imaginezi ce se întâmplă în China, în Asia.
Centrul financiar al lumii, dar și cel de inteligență, se transferă în Asia, ireversibil?
Până acum, peste 90% din marile invenții ale lumii au aparținut occidentalilor, fiind primii in cursa descoperirilor, a inovațiilor, dar acest lucru tocmai se schimbă sub ochii noștri.
Nu îmi spune de Silicon Valley, când doar în Shenzen este un Hi-Tech Park cu 600.000 de programatori unde, în medie, un apartament costa 1.6 milioane dolari și salariul mediu este de 8.000 $.
În China, in iunie e bacalaureatul chinezesc.
Două zile, 3 examene pe zi, fiecare a câte 2.5 ore.
Întreaga țară s-a oprit ca să nu deranjeze examenul. Construcțiile s-au oprit și, pentru orice zgomot, amenda este de 2000 $.
Concurența și dorința de a reuși a copiilor chinezi este la un nivel la care un copil european ar claca psihic. Este imaginea unei țări care, într-adevăr, pune educația pe primul loc.
Sunt facultăți chinezești cu 2000 candidați pe un loc si nivelul de inteligență este incredibil de ridicat.
Vom pierde orice concurs în viitor, exact din cauza felului în care am ajuns să ne educăm copiii.
Și mai e un factor.
Sunt fanatici ai muncii. Știu că este greu de imaginat, dar angajații chinezi sunt gata să lucreze și gratis dacă e nevoie și li se da un obiectiv.
Angajații Huawei au anunțat că sunt dispuși să lucreze gratis doua luni pentru a ajuta compania să depășească impasul actual .
Noi am face asta?
De aceea, stăm să pierdem competiția.
Educația și fanatismul asiticilor sunt greu de înțeles pentru occidentalul de rând spălat pe creier de globalizare, flower power, transgenderisme și curcubee.
În fata acestui colos, singura noastră șansă este să ne unim cu toții, Europa-SUA și să punem, la fel, educația pe primul loc.
În următorii ani avem one-shot să construim întreaga societate occidentală în jurul educației, să punem invențiile și inovațiile în centrul preocupărilor noastre.
Dacă nu ne revenim, atunci trebuie să ne învățăm copiii limbi asitice și să ne rugăm la Dumnezeu să nu ajungem vreodată, în timpul vieții ăsteia, la un conflict Occident – China, că ne vor sări ochii din cap cu toate fițele noastre occidentale și toate flic-flacurile culturale.
La Shenzen se plateste 2.000 $/lună chirie pentru un apartament.
E nebunie. Toate marile corporații globale au birouri acolo. Nu ai, nu exiști la nivel global.
Istoria se întoarce? După secole de colonialism, Asia va prelua controlul lumii?
China, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Singapore, Malaezia, India etc?
Și de ce asta?
Fiindcă în timp ce Occidentul este precupat de distrugerea rădăcinilor, care i-au adus măreția cultural-științifică și spirituală, este preocupat de probleme stringente precum transgenderismul, familia homosexuală, schimbarea sexului, predarea sexului oral și anal de la clasele primare, asiaticii sunt preocupați de muncă și de păstrarea moralei sociale istorice. De conservarea tradițiilor.
Ei muncesc, n-au timp a se ocupa pentru a descoperi noi genuri fluide.

Când Asia a fost zguduită de crahul financiar din 1997, coreenii (din Sud) au dat buzna la bănci să-și depună aurul (bijuteriile), pentru a reface tezaurul Bancii Centrale și a salva economia. Niciodată nu se va întâmpla asta în Occidentul corupt.
Concluzia? Singura salvare a Occidentului va fi reîntoarcerea la valorile creștine, abandonate, renegate și EDUCAȚIE temeinică.
Lucru imposibil în situația de față, suntem preocupați cu distrugerea propriei identități, fără șanse de supraviețuire pe termen mediu și lung…..(text preluat/adaptat).”

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: