Din școala online partea întâi


Ziua intai : A venit luna martie. Săptămâna trecută am oferit un mărțișor profesoarelor de la școală. Bineînțeles că i-am dat și doamnei diriginte. Eu nu prea am vrut, dar mama a spus că este bine să le oferim. Pentru că ceilalți copii vor oferi mărțișoare trebuie să le dau și eu. Și nu trebuie să fiu pe dinafară. Abia aștept vacanța.
Ziua a doua: Am auzit aseară la televizor că se închid școlile din cauza unei boli din China. Ce bine! Cel puțin nu trebuie să mai venim la școală. Mă pot trezi la ce oră vreau. Mă pot juca cât vreau. Dacă mă lasă a mei și pe telefon sau laptop trece repede.
Oricare dintre zile: Deja de două săptămâni facem școală de acasă. Nu am mai ieșit din casă. Mama zice că ne dă amendă dacă ieșim și că luăm o boală. Tata este la lucru. Și mama la fel. Sunt singur acasă și trebuie să deschid laptopul pentru că ținem ore online. Ieri l-am văzut pentru prima dată pe profesorul de religie. Cică ne-a spus anumite lucruri, să copiem din carte și să ne rugăm în fiecare seară că boala se duce. La matematică trebuie să rezolvăm exerciții, la istorie să copiem lecția, la geografie trebuie să fac harta. Deja este seară și mama m-a pus să spăl și vasele. Și pe lângă asta trebuie să și citesc.
După câteva zile: deja devine totul plictisitor la școală. La început mi s-a părut interesant, dar acum…tot copiez, rezolv exerciții, fac proiecte. Ieri nu am putut să intru pentru orele online că la tati numai astăzi i-au intrat banii. Doamna dirigintă a sunat-o pe mama să întrebe de ce nu am intrat. Spunea că trebuia să ne gândim din timp la lucrurile acestea. Nu știu ce hârtii a mai tot trimis mamei. Cică vom lua și note. Oare ce mai fac prietenii mei? În vacanța de primăvară am vrut să ne ducem la pădure. Nici nu știu dacă mai am mingea aceea albastră. Oare cum mă vor încheia anul acesta școlar? Trec clasa? Tata zicea că o sună el pe doamna de matematică și rezolvă el să trec. Și doamna de limba română a zis că mă mai ascultă..atunci când eram la școală. Oricum tata zice că profii sunt niște trantori care nu fac nimic și iau foarte mulți bani. Nu mai pot să scriu pentru că trebuie să mă trezesc dimineața că avem ore pe net de la 9. Cred că avem matematică. Am obosit….A zis mama că mă bate dacă nu mai intru la orele online și nu îmi fac temele..
Nu pretind că înțeleg ce înseamnă să fi copil în zilele acestea. Nu mie mi s-a furat din copilărie. Și oricum nu prezintă interes problemele lor interioare. Părinții lucrează de acasă, devin profesori și se impart în toate părțile casei și dau vina pe profesori. Dacă au noroc să lucreze de acasă.. Ministerul educației monitorizează profesorii ca să lucreze de acasă. Profesorii trimit conspecte ale lecțiilor, intră pe zoom, pe google classroom, pe asq și te mai miri prin ce resurse și se ceartă între ei. Subiectul copii nu prezintă interes în zilele noastre. Toți decid pentru el fără să-i intereseze ceea ce trăiește el și cum pleacă momente din copilăria lui. Totuși este trist în lume…..

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: