În seara aceasta


În seara aceasta nu vreau să fiu aici. Aici este gălăgie și grabă și multe gânduri. Chiar senzațiile zboară în treacăt pe lângă aici. De fapt aș vrea să fiu sub un clar de lună ca să ascult apa curgând și o fiinţă timidă să fie lângă mine. Să o cuprind de mijloc și să ascultăm pasarelele care încă nu și-au găsit culcușul și apa curgând. Poate să vorbim în șoaptă pentru a nu deranja iarba și luna. Chiar și luna poate să fie câteodată suparacioasa și să dispară ascunzându-se după nori și să ne lase pradă întunericului. Atunci când ești îndrăgostit și întunericul poate să fie lumină și tăcerea poate să fie profundă. În fapt mirifica pentru că atunci vorbesc ochii, mâinile sau buzele atunci când se întâlnesc. Buzele au un limbaj tainic și vorbind între doi îndrăgostiți cuprind întreaga lume a lor și opresc chiar și timpul. Minutele nu mai există, iar limbutele ceasului se mișcă pentru alți oameni. Timpul ar părea totuși prea scurt și despărțirea naște un foc care se stinge numai când revedem cealaltă persoană. Din acest motiv în intervalul dintre două revederi nici somnul nu ne cunoaște și vedem lumea cu ochi senini și strălucitori. Așa pățim când ne îndrăgostim și numai luna ne este martora inimii sau sufletelor noastre.

Din păcate sunt doar sub un bec obscur și am scris aceste rânduri numai prin intermediul imaginației și dorinței, iar pe ea nu o cunosc încă sau poate că o cunosc și nu o văd așa deocamdată.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: