Sfaturi pentru pisici pierdute1️⃣ Să-i puneți litiera afară (cu nisipul necurățat) și să duceți o pătură sau o bluză afară (ele recunosc mirosurile cunoscute lor de la distanță și sunt șanse foarte mari să vină la litiera lor sau la o îmbrăcămintea cu miros cunoscut)
2️⃣ Să-i lăsați lângă litieră hrană și apă
3️⃣ Să îl/o căutați și chemați  mai ales dimineața devreme ⏰ și seara târziu   când e mai liniște și cresc șansele să vă audă și să aibă curaj să iasă din ascunzatoare.
4️⃣ Să cercetați fiecare loc mic: tufiș, beci, garaj – orice unde s-ar putea ascunde.
5️⃣ Să mergeți la căutat cu jucăria și hrana preferată. (Dacă de exemplu îi plac undițele sau laserul, să le folosiți la căutare. De asemenea, dacă vine la sunetul pliculețului, conservei sau a bobițelor, să folosiți acele sunete.)
6️⃣ să puneți cât mai multe afișe  cu el/ea în zonă (găsiți un model la fișierele grupului). Foarte des au fost găsite pisici pierdute datorită afișelor.
7️⃣ Să lăsați afișe și la cabinetele veterinare  din zonă.
8️⃣ Să întrebați vecinii dacă ei au văzut cumva pisica, să-i rugați să se uite și ei după el/ea și să-i rugati să cerceteze și ei beciurile și garajele, în caz că pisica a intrat acolo și a fost, accidental, închisă înăuntru. Să le lăsați numărul dumneavoastră de telefon astel încât să vă poată suna în cazul în care îl/o văd ei.
9️⃣ Să vă interesați dacă sunt persoane care hrănesc pisicile străzii în zonă. Poate ele o să vadă pisica pierdută și vă pot contacta.
1️⃣0️⃣ Postați anunțul de pierdere pe grupurile de Facebook (sunt grupuri dedicate animalelor pierdute sau găsite pe orașe și pe cartiere) și ridicați anunțul regulat pe grupuri lăsând un comentariu la ele.
1️⃣1️⃣ Dacă nu sunt foarte multe pisici în zonă, puteți folosi o cușcă capcană, poate astfel o să intre în ea când îi este foame.
1️⃣2️⃣ Să nu vă pierdeți speranța și să nu renunțați la căutare. Au fost găsite pisici după 1 lună dar și după aproape 1 an.
– –
Pisicile de obicei nu merg foarte departe. Dacă sunt pisici de interior și au scăpat, cel mai probabil stau nemișcate într-un loc ascuns și nu vin din prima la chemarea dumneavoastră. De aceea trebuie insistat.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: