Bărbatul cu cafeaua


Atunci când suntem în concediu primul lucru pe care vrem să-l facem dimineața după duș este să ne bem cafeaua. Numai că dacă suntem matinali și niciun bar sau restaurant nu este deschis este o problemă. Așa am pățit și eu, fiind cazat în Orșova. Din întâmplare am ajuns în fața unui magazin Penny. Din dreapta hypermarket-ului am observat că sunt oameni care beau cafea. Apropiindu-ma de automatul de cafea un bărbat foarte amabil mi-a ieșit în întâmpinare oferindu-se să-mi scoată cafeaua de la automat. În schimbul sumei de 2 lei am primit o cafea pe cinste cu toată amabilitatea. După două zile am revenit la automat și am comandat trei cafele. După ce am primit cafeaua am vrut ca să ofer 2 lei ca ciubuc bărbatului. El, foarte revoltat mi-a refuzat ciubucul spunându-mi că are magazinul din apropiere și îmi mulțumește mult pentru intenție. Așa am aflat că numele său este Giani și că în fiecare dimineață la ora 6,30 se prezintă în fața automatului său pentru a vinde cafea din automatul său.

Pentru mine Giani este primul vânzător care refuză un ciubuc. Ceea ce am apreciat la acest om este corectitudinea, cinstea și mai ales amabilitatea. Așa că dacă vreodată aveți cazare în orașul Orșova și înainte de ora 8 nu găsiți cafea apelați cu încredere la Giani pe care-l veți găsi lângă Penny și nu veți regreta. Veți cunoaște un om deosebit.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: