Arta de a lucra cu clienții


În viața aceasta de foarte multe ori credem că a lucra cu clienții este foarte simplu. Vorba populară care consta în “numără bani și nu face mare lucru” nu este valabilă. În primul rând pentru că cineva care lucrează cu clienții trebuie să fie un actor. A lucra cu clienții înseamnă să avem un zâmbet tot timpul și a face clientul de a se simți bine primit. Interesul clientului primează și dacă el se simte bine primit înseamnă că dorința sa și serviciile care să-l facă foarte bine este importantă. Pentru a staționa în jurul dorințelor sale este nevoie ca să nu fie nici stresat, dar nici neglijat. De asemenea faptul de a se simți bine este important nu doar pentru o eventuala recenzie, dar și pentru vorba populară de a lăuda și altora serviciile primite.

Din păcate foarte puțini oameni care lucrează cu clienții mai știu cum să stăpânească arta de a face ca și clienții să se simtă bine. Pentru a nu menționa de stările negative pe care le transmit și lipsa de serviabilitate. Să nu spunem că “clientul nostru este stăpânul nostru” și atât timp cât el oferă banii în mod corect și serviciile ar fi nevoie ca să fie pe măsură. Numai că puțini aducători de serviciu mai conștientizează aceste lucruri și este grav din toate punctele de vedere. Așa că să nu ne mai mire falimentul în toate aceste condiții.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: