Ce simplu este să fi nedrept!


Ce simplă este nedreptatea în România. Oamenii cu bani mulți pot ca să cumpere poliția sau judecători și totul este rezolvat. O crima sau un accident devine un simplu dosar din evidența poliției sau a unui tribunal. Copiii de bani gata pot ca să bea, să se drogheze și să facă raliuri prin orașe și pot ca să distrugă vieți și să se ducă mai departe. Suferă un soc emoțional și tăticu sau mămica rezolva dosarul dând bani sau alte avantaje oamenilor care ar trebui să împartă justiția. Numai că unui copil de patru ani rămas fără tată în urma unui atac a oamenilor cu bani ce-i putem spune? Copile învață cât poți de mult despre orice pentru ca să pățești ca tatăl tău să fi bătut într-o parcare și poliția să vrea să mușamalizeze cazul? Învață despre bun simț și respect cât timp oamenii cu bani mai puțini sunt priviți ca niște gunoaie sau doar victime vinovate în drumul distracției lor sau a orgoliului cumpărat prin afaceri prea puțin legale? Învață copile să muncești ca să fi bătaia de joc a unui stat român care favorizează hoții sau leneșii? Fi tu singurul om corect și drept căci vei muri cu dreptatea în mână pe trecerea de pietoni spulberat de o fată de 22 de ani de bani gata care mămica o va trimite la recuperare în Dubai? Rămâi într-o țară în care banii cumpăra tot chiar și zâmbetele amare? În care frumusețea se împarte între banii din portofel și cât icnesti la o sală de fitness?

Prea multe nu mai sunt de zis în afara faptului că oamenii cu bani omoară oameni și scapă întotdeauna nevinovați. Din nou sunt frustratul de serviciu care scrie pentru că nu știe să facă bani. Poate pentru că banii nu au conștiință, valori morale și corectitudine sau dreptate mai scriu încă. În schimb sufletul meu nu are preț precum nici rândurile acestea. Pentru cei care le citesc vă mulțumesc anticipat!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: