Interiorul nostru autentic nu-l postam virtual


Da. Este o prostie ceea ce este scris ca titlu. Așa că haideți să ne pregătim de mișto-ul caracteristic și scenariile închipuite care nu sunt adevărate în urma scrierii următoarelor rânduri de subsemnatul.

De fapt titlul ar fi fost nevoie ca să fie altul și anume “Fericirea nu o postam pe Facebook, Instagram și nici pe Tik Tok “. Stările noastre reale nu le postam virtual. Deh! S-a apucat subsemnatul ca să scrie stările sale interioare pe blogul său un jurnal. Bullshit! Pentru că nimeni în spațiul virtual nu postează stările sale interioare. Postam dorința noastră de fericire, păreri înțelepte, glume, știri și orice altceva în afara stării noastre interioare. De exemplu cum ar fi să scriem pe Facebook “ce groază îmi este să mă duc la locul de muncă ” ? În aceeași idee și trecând peste groaza generală a zilei de luni cum ar fi să postam “Mi-a intrat salariul. Vai! Ce puțin este și cât de multe am de plătit!” ? Nu interesează pe nimeni pentru că toată lumea are aceste probleme și în mediul virtual căutăm evadarea din stările noastre interioare. De fapt postam momentele de fericire. Eu la munte, eu la mare, mari realizări, chestiuni prin care ceilalți prieteni virtuali sunt învățați ceva. Eventual etichetam și vreo două zeci de persoane și ne punem un selfie. Teoretic ar trebui ca și acele douăzeci de persoane să-și facă selfie în același timp și doar poza respectivă a ieșit. Mai există și varianta tragerii la sorți cine primește love, “ce frumy ești ” sau în cazul cuplurilor tradiționalul “ce bine va sta împreună”. Numai că nu vom posta “ce tâmpit este boul că nu m-a dus la shopping “. Oricum poza cu durere de ficat este neprețuit la fel și cu coloana durerilor feminine de pancreas. Binenteles că nu postează femeile “Vai! Mi-a venit ciclul” și vreo zece love. Nu are sens să scriem despre postarea imposibilă “Vai! Nu mi-a venit ciclul!” și câțiva wow masculini sau “ai să-mi bag ………”.

Dacă tot nu credem că mințim virtual și că de fapt numai ne lăudăm să ne închipuim modul de transmitere a stărilor noastre. Se poate compara un love cumva cu “sunt îndrăgostit/a de tine spus în realitate ” ? Sau se poate substitui o îmbrățișare cu un hug virtual? Clar că niciodată nu se poate înlocui. De fapt nici dacă cineva ne dă o stare de bine, dacă râdem și dacă o persoană este foarte importantă pentru noi datorită discuțiilor virtuale toate aprecierile virtuale par lipsite de orice sentiment. Putem înlocui o lacrima cu un semn virtual? Categoric că nu se poate pentru că sentimentele de orice fel se simt în realitate. Virtualul niciodată nu va putea transmite fericirea noastră și nici starea noastră de tristețe. Poate pentru că pe prea puțini oameni ar interesa starea noastră negativă. Unele persoane chiar nu mai comunica în realitate cu noi decât foarte puțin pentru că postările noastre nu transmit ceea ce intra în pretențiile lor virtuale. Din acest motiv din 500 de prieteni sau mai mulți avem doar o mică parte care ne dau like sau comentează la postările noastre pentru că restul de fapt sunt spioni. Pentru femei este și categoria care, fie că este în relație, căsătorită sau singura tot se vor găsi admiratori. Era să scriu disperați, dar nu este de bun simț și respect pentru tastatura lor scrisă cu mâna dreaptă sau stânga în funcție de îndemânare.

Binenteles că vor fi oameni care vor încerca să deducă starea interioară a autorului acestor rânduri și vor fi spuse și presupusele stări false interioare. De fapt pur și simplu mă bucur că este ziua de sâmbătă. În rest Dumnezeu să ne dea like și share căci într-o bună zi tot ne va da unfollow!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: