Legenda zambilei


“Legenda spune că Hyacinthus(care în greacă înseamnă nestemat,giuvaier) fiul lui Amyclos,regele Spartei era un tânăr de o frumusețe rară,tovarășul preferat al lui Apollo și că era iubit de către Zephyr,Vântul de Vest. Într-o bună zi,când Apollo și Hyacinthus se întreceau în aruncarea discului,Zephyr,care privea de departe competiția,a devenit extrem de gelos,datorită frumuseții și tinereții lui Hyacinthus.Atunci,când a devenit rândul lui Apollo să arunce discul,Zephyr l-a deviat cu o suflare în capul lui Hyacinthus.Îngrozit,Apollo a încercat să oprească sângele care se scurgea din rana prietenului său.Era,însă, prea târziu,iar atunci când Hyacinthus a murit,sângele său vărsat pe pământ s-a transformat într-o floare care îi poartă numele până în ziua de azi.Apollo a așezat trupul tovarășului său pe bolta cerească,sub forma unei constelații.De aceea, zambila poartă denumirea de hyacint.”

Zambila albastră semnifică constanța(în dragoste),iar cea roșie sau roză simbolizează o natură jucăușă.Atunci când primești în dar o zambilă purpurie de la un prieten sau iubit(ă) cu care tocmai ai avut o ceartă,floarea constituie un simbol însemnând “Îmi pare rău.Te rog,iartă-mă.”
Zambila albă semnifică drăgălășenie și frumusețe netăinuită/neascunsă “sau mesajul “Mă voi ruga pentru tine”.” (Text preluat)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: