Legenda Iasomiei


Este floarea miracol din grădină.
Legenda spune că era o noapte de iarnă, viscolea şi era un frig de crăpau pietrele. Peste Bethleem ningea. Într-o iesle minunată se născuse Iisus. Boul şi măgarul suflau asupra lui, să-l încălzească. Alături vegheau Iosif şi Maria.
Deodată o rafală puternică de vânt a adus un val de aer rece şi zăpadă. Iosif s-a repezit în calea rafalei cu pieptul, pentru ca frigul să nu ajungă la Pruncuţ. Câţiva fulgi s-au aşezat totuşi pe obrăjorii şi fruntea micului Isus.
Temându-se să nu-L trezescă, Maria s-a aplecat asupra lui cu toată dragostea ei şi cu un sărut a îndepărtat fulgii reci. Minune! Fulgii de nea s-au topit la căldura iubirii materne. S-au prefăcut în mici flori, cu patru petale mici, albe ca neaua şi cu o minunată mireasmă, care a învăluit ieslea. Această legendă spune că iasomia s-a născut din sărutul dat de Sfânta Fecioară Pruncului Iisus.
Sursa internet

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: