Postul la români


De mâine începe perioada Postului Paștelui și putem afirma că suntem locuitorii din România oameni credincioși și cu frică de Dumnezeu. Postam în fiecare zi în această perioadă pe Facebook, Instagram, Twitter și Tik Tok. Cu cât postam mai multe citate celebre, mai puține haine la femei sau mașini și un corp lucrat la sală la bărbați primim aprecieri sau scuzați-mă like-uri. Dacă am fost într-o călătorie sau avem o realizare deosebită și nu apare pe profilul personal este ca și cum nu s-a întâmplat. Relația, logodna sau căsătoria nu este legală până când nu apare virtual. Binenteles cu etichetarile de rigoare. Un citat înțelept sau debitat de propria persoană este cu atât mai mult o dovadă a propriei persoane ca și capacitate de inteligență de găsi save. Degeaba suntem inteligenți și avem cunoștiințele necesare dacă nu le demonstrăm virtual. Frica de Dumnezeu este la fel sau chiar mai mare atunci când postam și nu primim nici măcar un like, luv sau o vizualizare. Este similară senzația aceasta cu sfârșitul lumii. Un al treilea război mondial se declanșează atunci când cineva ne comentează negativ și câștigă războiul persoana care tastează mai repede. Pentru a nu uita că în mediul virtual există profesori cu studii post-doctorat în ceea ce privește limba română, psihologie, fotbal și în ceea ce privesc relațiile cu ceilalți oameni. Pentru a nu menționa că se pictează relațiile ideale la care toată lumea se pricepe, dar prea puțini experimentează binele. Cât timp postam pozele cu iuby oriunde în lume sau ne pricepem la Photoshop deja avem cică relații sănătoase. Pe Tik Tok postam în modul cel mai credincios posibil capacitățile noastre de a sări gardul din grădina Domnului Dumnezeu și a lui Iisus Hristos.

Am ajuns astfel de la povestea “ce va zice lumea” la “ceea ce zice lumea pe Facebook sau Instagram”. Nu mai este nevoie ca să vorbim cu o persoană pentru a știi starea sa interioară ci este suficient ca să-i verificăm postările pentru a deduce în mod eronat starea sufletului său. Așa că nu mai spunem “Dumnezeu să ne ajute” ci “Dumnezeu să ne dea like” sau chiar follow atunci când nu mai ajungem la biserică. Totuși aceia sunt oamenii periculoși în perioada actuală care nu au nimic virtual și nu știm nici măcar cu ceea ce se ocupă sau simt. Pentru a nu spune de oamenii aceia ciudați și poate psihopați care nu butoneaza nici măcar telefonul și se așează citind o carte sau stau pur și simplu fără să eticheteze pe cineva. Au oamenii aceștia un noroc teribil că nu sunt în mediul virtual că le-am scrie anumite jigniri. În realitate parcă se pierde esența și nu avem plăcerea tastarii și trimiterea cu succes a mesajului pentru a nu pomeni de orgasmul unfriend-ului și mai ales a Sfintei Blocări. Dumnezeu să ne dea luv și putere în degete pentru a posta în numele Său numai momente autentice frumoase și relații pline de fidelitate și fericire deplină!

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: