O poveste dintr-o zi de luni


《Potrivit unei vechi legende , într-o zi a avut loc un incendiu mare în pădure. Toate animalele au fugit ingrozite in toate directiile pentru ca a fost un incendiu foarte violent.
Brusc, ghepardul a văzut o pasăre colibri trecând pe deasupra capului său, în direcția opusă. Pasărea colibri a zburat spre foc!
Orice s-ar fi întâmplat, ea nu s-ar fi oprit.
Câteva momente mai târziu, ghepardul a văzut-o trecând din nou, de data aceasta în aceeași direcție în care mergea el . Putea s-o vada venind și plecând, până când a decis să întrebe pasărea despre asta, pentru că părea un comportament foarte bizar.
“Ce faci, colibrito? ” a întrebat el.
„Mă duc la lac”, a răspuns ea, „Beau apă cu ciocul și o arunc pe foc ca să-l sting.”
Ghepardul a râs. ‘Ești nebuna? Chiar crezi că poți stinge focul ăla mare de una singura cu ciocul tău foarte mic? ‘
„Nu”, spuse colibrita , „Știu că nu pot. Dar pădurea este casa mea. Mă hrănește, mă adăpostește pe mine și familia mea. Sunt foarte recunoscătoare pentru asta. Și ajut pădurea să crească polenizându-i florile. Eu fac parte din ea, iar pădurea face parte din mine. Știu că nu pot stinge focul, dar trebuie să-mi fac partea. ”

În acel moment, spiritele pădurii, care ascultau pasarea , au fost mișcate de păsărica și devotamentul său față de pădure. Și miraculos au trimis o ploaie torențială, care a pus capăt marelui foc.

Bunicile spuneau ocazional această poveste nepoților lor, apoi încheiau cu:
„Vrei să atragi miracole în viața ta? Fă-ți partea ta. “》(Text preluat)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: