Astăzi aș fi preferat


Astăzi aș fi preferat ca să fiu cerul și să urmăresc oamenii de acolo de sus cu gândurile și preocupările lor. Să-i văd așa ca pe furnici cum mișună fiecare în drumul său spre locul de muncă dimineața și apoi pe drumul spre casă. Senzațiile de îngrijorare să le topesc cu fiecare rază de soare care ar fi fost trimisă către Pământ. Norii de pe cerul lor să-i alung cu ajutorul vântului și în sufletul lor să fie o primăvară veșnică. Cel puțin astăzi aș fi preferat să fiu un cer senin de un albastru profund pentru a pătrunde în sufletele oamenilor pentru a le alunga frica și pesimismul. Aș fi presărat peste ei bucuria păsărilor care redescoperă căldura copacilor la sfârșitul lunii martie cu temperaturi mai ridicate decât acelea normale pentru această perioadă a anului. Asemenea unei căprioare care țopăie nestingherita prin pădure fără ca un vânător al răului să o streseze. Într-un final al zilei m-aș fi mulțumit să fiu liniștea roșiatica de la apusul unei zile călduroase.

Cum însă nu pot să fiu nici cerul și nici Soarele sau apusul său sunt doar un simplu om care și-a exprimat dorințele sale, ascunse în timpul unei zile, de a presăra optimism sau voie bună. Dacă am reușit sau nu am reușit astăzi aceste frumuseți las doar Judecătorului Suprem dreptul de a mă judeca. În cazul în care sunt declarat vinovat de nereușită promit în mod solemn că voi încerca și mâine. Cel puțin în fiecare zi voi încerca cu voie bună atât timp cât voi mai fi pe acest Pământ.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: