Astăzi am decis ca să mă plimb cu mine


Astăzi am decis ca să mă plimb. Nu singur ci cu gândurile și senzațiile mele. Tot ceea ce am lăsat în urmă parcă mă însoțește prin intermediul unor imagini plazmuite de mine. Poate pentru că am pictat trecutul și sufletul nu le-a luat. Mă însoțesc pentru că sunt în interiorul meu ghidandu-mă de la ceea ce am fost la ceea ce sunt. Fiecare rază de soare, bătaie a vântului sau a picaturii de ploaie este în mine. Vreau toate ca să plece departe, dar zâmbetul și surâsul meu nu le lasa. De aceea le păstrez cu drag pe toate pentru că sunt ale mele și nu mă rușinez de ele. Nu mă rușinez de mine nici când am fost un zăpăcit sau fastacit și imbujorat. Nici măcar atunci când emoțiile m-au invadat și nu puteam să spun două cuvinte legate coerent pentru că așa am fost eu. Încă sunt emoționat atunci când mă las dominat de emoții puternice și ce dulce este curajul atunci când le înfrunt. Cerul devine senin, soarele strălucește ca vara atunci când mă înving pe mine.

Cu această persoană imperfecta am decis ca să mă plimb. Am luat naivitatea și sensibilitatea veșnicului îndrăgostit de frumos și de căprioarele momentelor cotidiene. Încă mai cred în poveștile de viață frumoase ale oamenilor anonimi și în plăcerea de a ține o carte care cuprinde povești și vechi sfaturi ale oamenilor din trecut. Mă plimb așa cu mine printre frunzele toamnei care curând vor deveni humus și mugurii clipelor frumoase care vor veni curând. Urăsc urâtul cu toate că mă mai întâlnesc cu el și râd autoironic ,de el și de viață în general. Un gând, un foșnet al pădurii sau un chicotit de așteptare a unei iubiri înmiresmate de parfumul a ceea ce nu am trăit inca mă însoțesc. Poate că sunt de neînțeles, dar numai așa sunt eu când îmi imaginez că mă plimb numai eu cu mine.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

One thought on “Astăzi am decis ca să mă plimb cu mine

  1. Atunci când scrii deschis, direct, sincer și simplu despre tine…ești cel mai aproape de propriul suflet.
    Să-ți aline Viața toate zilele!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: