Cu ocazia Zilei Internaționale a Apei


Este impropriu ca să scriem doar despre o zi pentru a sărbători apa. Ea este însăși esența vieții noastre pe Pământ. Alături de aer și Soare face posibilă existența lumii. Fără apă astfel nu ar exista flori, copaci, legume sau fructe. Este cadoul cel mai de preț care l-am primit de la Creatorul Universului. Chiar dacă are resurse are un drum nesfârșit de unde pornește și unde își desfășoară circuitul ei în natură. Apa este prezentă în izvoare, râuri sau lacuri, fluvii, mări și oceane. A existat înainte de apariția omului pe Pământ sau a oricărei forme de vietate sau plantă în lumea noastră și va exista și după moartea noastră. Oamenilor le reprezintă în timpul vieții alături de hrană cea mai importantă formă de energie. Nu există o limită, conform părerii nutriționiștilor, în a consuma apă ci doar o minima de doi litri în orice anotimp.

Apa nu este doar sursa de energie a trupului ci și a sufletului și rațiunii noastre. O plimbare pe malul unei ape și ascultarea unei ape curgătoare sau a liniștii unei ape stătătoare reprezintă una dintre cele mai înălțătoare forme de relaxare a părții noastre interioare. În afara apei ca și hrană interioară asemenea mâncării pentru a trăi trupul avem nevoie, chiar poate mai mult, de a iubi sincer și devotați. Dacă se întâmplă ca să găsim iubirea împărtășită și să o simțim asemenea apei ca și formă de energie atunci într-adevăr putem ca să ne dăm seama cât suntem de binecuvântați. Ideal ar fi ca în liniștea apei să ne plimbăm cu persoana iubită ascultând valurile apei întocmai ca în imaginea de mai sus. Poate așa, dându-ne seama de lucrurile importante din viață putem să mai gustăm de mai multe ori din savoarea și gustul aromat al fericirii.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: