Și totuși pe cer soarele vrea ca să iasă….


Și totuși pe cer Soarele vrea să iasă. Ale lui raze să le împrăștie în lume. Să împartă puțină bucurie bolnavilor și celor infestati cu frică. Să lumineze a lor cale spre înfrigurațiiînfrigurați cu căldura imensei sale vraje. Să arate că lumea nu se oprește în fața unei boli.
Și dacă totuși lumea se încruntă. Privirea să și-o ridice sus și tot mai sus. Căci razele îi zâmbesc în a ei cale. Finalul nu este aici așa cum nu a fost nici ieri.
Ziua de mâine nu se știe ce poate iar să mai ducă. O nouă izolare rece sau alți infestati de groază și de ger. Numai că Soarele la fel va străluci și printre nori tot își va face loc. În suflet el ar vrea să intre și să lumineze calea printre vii. Dacă ne distantam de a lui menire și ne ascundem fețele în spatele unor lipsite de viață măști să nu uităm că viața nu se oprește. Nici noi mai gemem într-un colț și plânsul ni-l ascundem prin unghere sobre un Soare tot va străluci și mâine și razele lui tot își vor face loc. Numai că noi biete făpturi mai tremuram de nesiguranta și credem că finalul este aproape. Nici la orizont el nu se arată și este mai departe decât credem numai că mintea și obsesia noastră de moarte îl vrea aproape și aproape.
Vecini ar trebui să fim cu optimismul și prieteni buni cu veșnica speranță pentru că lumea nu moare dintr-o boală. Ea va renaște când este timpul mai falnica și zambareata. Numai că noi o vrem pe tot aceeași lume din martie demult uitat. Se va schimba mai mult decât noi credem și mă întreb acum aievea cât o vom recunoaște iar. Timpul în marinimea lui imensă ne va răspunde dacă va dori, cât de schimbată va fi lumea și dacă mai suntem tot oameni sau doar fantome neimbolnavite de boli, frică și în veci schimbate.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: