Povestea zilei


O doamnă a întrebat:
-Cu cât vinzi usturoiul, mătușă?
Bunica a răspuns:
-Un leu legătura, doamnă!
-Dacă îmi dați 6 legaturi pentru 4 lei, il iau, dacă nu, mă duc la altcineva…
Bunica a răspuns:
-Vă dau usturoiul la orice preț doriți, doamnă. Este un început bun pentru mine, pentru că nu am vândut nimic toată ziua și am nevoie de bani pentru a supraviețui…
Doamna a luat usturoiul la prețul cerut și a plecat zâmbind, simțind fericirea victoriei. S-a urcat în mașina ei scumpă și s-a dus la restaurant să ia prânzul cu prietena. După un prânz copios, în farfurii a mai rămas multă mâncare pe care cele doua nu au putut-o mânca. Proprietarul restaurantului a venit la masă să verifice dacă totul este în regulă. Doamna l-a întrebat cât costă totul, iar el a răspuns imediat, 170 lei. Ea i-a dat 200 lei și i-a spus să păstreze restul.
Povestea asta arată destul de normală pentru proprietarul unui restaurant de lux, dar nu și pentru o bunică care vinde usturoi!!..

Întrebarea este: De ce trebuie să ne dovedim mereu puterea când cumpărăm de la săraci? De ce suntem generoși cu cei care nu ne cer să facem asta?
(preluat de pe net)

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: