Lumea fără facebook, whatsapp sau instagram


Odată cu marea prăbușire a facebook-lui, whatsapp și instagram de aseară totul a părut la început ciudat. Am fost nevoiți ca să socializam mai mult în realitate cu oamenii pe care-i avem alături. Nu a mai trebuit ca să preluăm modelele virtuale sau să pictam icoane idealizate. În sfârșit am putut ca să fim sinceri așa cum putem noi ca să fim cu calități sau defecte. Am putut ca să ne bucurăm sau ca să ne întristam de realizările noastre fără ca să mai anunțăm pe toată lumea. Mâncarea pe care am făcut-o este exact aceeași pe care am și mâncat-o fără ca să ne mai stresam că s-a ars puțin sau prăjit sau nu a ieșit conform rețetei. Dacă am făcut sport nu știut nimeni și nu am intrat în competiție cu cineva. Pozele de dive sau cu mușchi și nici acelea din baie nu a mai fost nevoie ca să le facem pentru că persoanele de acasă știu cum arătăm. Ca să nu mai spunem cât machiaj sau pudră s-a economisit în intervalul prăbușirii virtuale și câtă durere de ficat nu a mai fost nevoie ca să fie simulata.

De asemenea umblă legenda prin popor că unele persoane au citit cărți, nu de poker, fără ca să adoarmă sau să le doară capul. Din multe puncte de vedere a fost o seară liniștită în care nu am făcut febră musculară la degete și am putut ca să ne bucurăm mai mult de realitate. Sper că seara trecută are darul de a ne învăța că nicio dependență nu este bună și că ar trebui ca să mai luăm din ce în ce mai des pauză de la lumea virtuală și să ne mai bucurăm de beneficiile realității.

Published by PaulOvidiuM

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: